İnternet kesiliyor
-
Merhabalar;
core2 işlemcişi 1gm ramli, 250gb hdd li pc pfsense 1.2.3 kurdum. henüz networkü bağlamadım sadece kendi bilgisayarım bağlı pfsense üzerine hanüz bi kurulum ayar yapmadım. sorum gün içinde 1-2 kez internet bağlantım kesiliyor modeme ping atıyor fakat bağlantı yok, pfsenseyi resetleyince düzeliyor. Neden olabilir bu sorun yardımcı olabilirseniz sevinirim. -
aklıma gelenler
1-dns yapılandırmanda sorun olabilir
2-modemi bridge moda almanı tavsiye ederim
3-loglarda herhanbir hata varmı kontrol etmen lazım -
Merhabalar;
core2 işlemcişi 1gm ramli, 250gb hdd li pc pfsense 1.2.3 kurdum. henüz networkü bağlamadım sadece kendi bilgisayarım bağlı pfsense üzerine hanüz bi kurulum ayar yapmadım. sorum gün içinde 1-2 kez internet bağlantım kesiliyor modeme ping atıyor fakat bağlantı yok, pfsenseyi resetleyince düzeliyor. Neden olabilir bu sorun yardımcı olabilirseniz sevinirim.Merhaba
Yukarıdaki ifadenizden anladığım kadarıyla pfSens'in WAN çıkışını direk bir makinaya bağladınız. -Cevabınızın 'EVET' olduğunu varsayarak- pfSens'in WAN bacağını önce bir switch'e, oradan da farklı bir kabloyla kendi makinanıza yönlendiriniz. -Cevabınız 'HAYIR' ise- efabilisim'in söylediği olası parametreleri check etmenizde fayda var. -
Teşekkür ederim sorun elektrik kesintisinden dolayı kendiliğinden düzeldi. elektrikler kesilince modemim yandı, makinada fabrika ayarlarına döndü. yeni modemle birlikte makinayı tekrar kurdum 3-4 gündür bir. sorun yok.