Ikinci ethernetten internet alamıyorum..
-
sistemin yukarıdaki gibi. tek wan girişini kullanarak iki tane ethernet kartı ile iki ayrı ipde internet vermek istiyorum. ethernetlerde sorun yok uyumlu ethernet hepsi. opt1'i ekledim. opt1'e rules ekledim.nat/outband'tan ekleme yaptım opt1 için. opt1'e takılı olan makine ip alıyor dns alıyor fakat internet gelmiyor.
fikirlerinizi bekliyorum.
-
daha fazla detay verebilirmisiniz? Proxy sunucusu kurulumu mesela?
-
merhaba varsayımlara dayalı cevap veriyorum
1- opt ethernet kartı enable ve ip yapılandırması yapılmış durumdamı
2- squid paketi kurulu ise orada opt bacak seçilimi
3- squid üzerinde seçili ise rule kısmında opt ethernet kartı firewall rule tanımlımı -
opt enable yapıldı ve ip olarak verildi. fakat orada lan gibi bir dhcp otomatik gelmiyor ben static ip seçip 192.168.3.1 olarak verdim.
sistemde squid kurulu ve squid içinden opt seçili durumda
firewall rule tanımlı. aynı landa olduğu gibi aynı ruleden opt için tanımladım.
hatta outbandt da lan gibi aynı şekilde tanımladım.bir yerde birşeyi eksik yapıyorum fakat bulamadım.
şu an sistem okulda okula gidince ekran görüntülerini alıp buraya ekleyeceğim. böylelikle hatayı bulmamda daha çok yardımcı olabilirsiniz.
teşekkürler…
-
modeminiz dhcp'ye ayarlı ise ve siz opt1'e otomatik ip alamıyorsanız önce ordaki problemi çözün. modem-pfsense arasında ya bir konfigürasyon sorunu ya da fiziki bir sorun var. bozuk kablo, yanlış kablo, kullanıyor olabilirsiniz.
squid içinden opt zaten seçilmeyecek, lan seçili olacak
pfsense versiyonunuzu yazmamışsınız.
1.2.3 ise, zaten 2 hat ile squid kullanamazsınız2.0 beta ise, kimbilir hangi snapshot'ı kullanıyorsunuz, orda bir sürü problem var, yine orada da squid'in loadbalance ile sorunlu ve sorunsuz çalıştığı bir sürü snapshot var.
bir de verdiğiniz bilgileri biraz daha derl toplu ve net verirseniz, daha kolay yardımcı olabiliriz.
"firewall rule tanımlı. aynı landa olduğu gibi aynı ruleden opt için tanımladım.
hatta outbandt da lan gibi aynı şekilde tanımladım." yazmışsınız da, hangi kuralı tanımladınız, nasıl tanımladınız pek bir bilgi yok.pfsense öyle bir sistem ki, bir yerine yanlışlıkla bir tik atınca bile sistem çalışmaz hale geliyor, sizin sistemde sanırım denenmiş pek çok şey var :)