Pfsense 2.0 multiwan + squid ayarları lütfen yardım
-
s.a
pfsense 2.0 b 5 kurdum.Sistemde 2 wan + 1 lan var.
Bu linkteki ayarlamaları yaptım –> http://forum.pfsense.org/index.php?topic=29593.0
İçerik filtrelemek için squid + squidGuard + Lightsquid kurdum. Squid kurmadan önce 2 modem'de trafik akışının olduğunu görüyordum.İnterneti fazla hızlandırmasada eskisinden daha iyi olmuştu. Yalnız squid kurulduktan sonra 2 modemden çıkış veremedim. pfsense 2.0 ile multiwam ve squid kullanılabilir diye okumuştum forumdan ama halledemedim.Yardımcı olablirseniz sevinirim.
-
-Squid kurduktan sonra transparan modda çalıştırırsanız ne yazıkki dual-wan çalışmıyor balans etmiyor.. Bu durum düzelecekmi bilmiyorum ama bizde sizin gibi olacağını umuyorduk henüz beta olduğundan beklemeyi öneriyorum..
-
@cemx
2.0 beta'da squid kurduktan sonra, transparent olmaz ise, multivan çalışıyor mu şu an ? -
Evet çalışıyor.. ama wireles segmenti için kurduğum bir networkte olduğu için bu şekilde kalmasını istemiyorum zira ie'ye proxy portu felan girmek gerekiyor wireless olarak gelenler de genelde misafirler olacağından kullanışsız benim için..
-Bu yapıda ayrıca captive portal da var şu an hepsi birlikte çalışıyor (squid ve captive birlikte balance çalışıyormu diye birisi sormuştu yanılmıyorsam)
-Dün gece çektiğim amd sürümünün live cd sinden kurmuştum..