Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense 2.0 multiwan + squid ayarları lütfen yardım

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 3 Posters 3.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      GreeNN
      last edited by

s.a
      pfsense 2.0 b 5 kurdum.

Sistemde 2 wan + 1 lan var.

Bu linkteki ayarlamaları yaptım –> http://forum.pfsense.org/index.php?topic=29593.0

İçerik filtrelemek için squid + squidGuard + Lightsquid kurdum. Squid kurmadan önce 2 modem'de trafik akışının olduğunu görüyordum.İnterneti fazla hızlandırmasada eskisinden daha iyi olmuştu. Yalnız squid kurulduktan sonra 2 modemden çıkış veremedim. pfsense 2.0 ile multiwam ve squid kullanılabilir diye okumuştum forumdan ama halledemedim.Yardımcı olablirseniz sevinirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cemx
        last edited by

-Squid kurduktan sonra transparan modda çalıştırırsanız ne yazıkki dual-wan çalışmıyor balans etmiyor.. Bu durum düzelecekmi bilmiyorum ama bizde sizin gibi olacağını umuyorduk henüz beta olduğundan beklemeyi öneriyorum..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

@cemx
          2.0 beta'da squid kurduktan sonra, transparent olmaz ise, multivan çalışıyor mu şu an ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• C
            cemx
            last edited by

Evet çalışıyor.. ama wireles segmenti için kurduğum bir networkte olduğu için bu şekilde kalmasını istemiyorum zira ie'ye proxy portu felan girmek gerekiyor wireless olarak gelenler de genelde misafirler olacağından kullanışsız benim için..
            -Bu yapıda ayrıca captive portal da var şu an hepsi birlikte çalışıyor (squid ve captive birlikte balance çalışıyormu diye birisi sormuştu yanılmıyorsam)
            -Dün gece çektiğim amd sürümünün live cd sinden kurmuştum..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.