Sanal Makinede PfSense
-
Merhaba arkadaşlar;
Bir sanal makine üzerinde pfsense kurdum. Sanal makine üzerinde pfsense için 4gm ram, 50gb Hdd, 2 çekirdek işlemci ayırdım.
24 saatte bir pfsense yeniden başlatmazsam ağdaki hiçbir makine internete çıkamıyor. yeniden başlattıktan sonra da proxy filter kendiliğinden devreye girmiyor. konuyla ilgili fikri olan var mı?
Teşekkürler. -
Versiyon ne kullanıyorsunuz
1.2.3 varsayımı ile
Ram 4g gereksiz en fazla 3g kullanabilirsiniz zaten
Çift çekirdek gereksiz bir çekirdek kullanın
Squid performans ayarlarinizin ekran görüntülerine bir bakalım -
Merhaba,
Vm emülatör olarak ne kullanıyorsunuz ?
( vmware workstation-esxi,esx / ms hyper-v / sun vbox / ms vp / zen )
Pfsense system log tabında eth. kartı ile ilgili yorumlayamadığınız log mevcut mu ?
Tuzsuzdeli'nin dediklerine de ayrıca katılıyorum.
Yapınız hakkında biraz daha ayrıntı vermek, daha rahat çözüme ulaştırabilir.
Keyifli çalışmalar -
Bu konuyu bende merakla takip ediyorum. Sanala geçmeyi bende düşünüyorum çünkü.
-
senelerdir esx üzerinde kullanıyorum, bir sorun yaşamadım
-
lord2oo0,
uyumlu donanım ve doğru yapılandırma ile sanallaştırma, hem merkezi yönetim, hemde maliyet planlaması için doğru seçim.
Sunucular artık hypervisor'lar üzerine taşınıyorlar ve sistem odalarıda buna uygun olarak düzenleniyor.
Pf vb. firewall yada utm uygulamalarını, tuzsuzdeli'nin ve birçok arkadaşımızın kullandığı gibi hypervisorlar üzerine taşıyoruz.
Sonuçta nasıl doğru yapılandırılmayan bir firewall modemden farksız ise, sanallaştırma konusunda da herşey it biriminin yada personelinin yeteneklerine bakacaktır.
Keyifli çalışmalar -
senelerdir esx üzerinde kullanıyorum, bir sorun yaşamadım
ESXİ nedir? tam olarak VMWare'den bir farkı varmıdır? eklentisi midir? yaması mıdır?
-
Vmware'den kastınız nedir bilmiyorum ama,
Esxi, vmware esx server'ın biraz kırpılmış ücretsiz versiyonu.
Esx server'da bulunan drs, dpm, vmotion gibi özellikler esxi server'da bulunmuyor.
Küçük işletmelerin işini fazlası ile görür. -
:) Allah var hemen aklım kötüye gitti ve kırığını buldum onu kurmuştum. Demek ücretsiz olanının ismi esxi :D ben direkt esx kurdum geçtim denemek amaçlı :)