PfSense 2 BETA5 date time problemi
-
Merhaba arkadaşlar,
pfSense 2.0 kurulumundan sonra ilk ayarlamalarda "General Setup" kısmından "Europe/Istanbul" seçeneğini seçtim,
"Services" kısmından "OpenNTPD" kısmından resimdeki ayarlamaları yaparak interface kısmından WAN ı seçtim,
Ancak diğer iki resimdeki saatlerdende anlaşılacağı üzere ("system_information","firewall_log"): Benim bağlandığım sisteminde, system bilgisininde ve firewall log larınında saatleri birbiri ile tutmuyor. 2 gündür bununla uğraşmama rağmen sanırım bişey gözümden kaçıyor ama bulamadım.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-
Şahsi görüş olarak sunuyorum emin değilim. Saatlik çok bir işim olmadı ama pfsense kurulu makine'nin bios üzerinden saatini kontrol edebilir misiniz? Eski bir makineyse pil problemi olabilir. Küçük bi ayrıntı ama bir ihtimal yani…
-
Şahsi görüş olarak sunuyorum emin değilim. Saatlik çok bir işim olmadı ama pfsense kurulu makine'nin bios üzerinden saatini kontrol edebilir misiniz? Eski bir makineyse pil problemi olabilir. Küçük bi ayrıntı ama bir ihtimal yani…
ilginiz için teşekkür ederim, kullandığım makine yeni bir makine :(
Buna ek olarak SquidGuard da "Times" ve "SpecialACL" özelliklerini kullanmak için tarih saat gerekiyor aslında. Örneğin kullanıcılarım mesai saatinde facebook, vb. giremez ama öğle arasında ve mesai dışında girebilir gibi.
Buna ek olarak pfsense kurmamın en büyük amacı 5651 yasası, bu kapsamda düşündüğümüzde adli bir makam size şu zamanda şu adreste yasadışı işlem yapılmış log kayıtlarını ve zaman damgasını verin dicek ama tüm sistemimin zaman ayarı düzgün değilken nasıl bir kayıt verebileceğimi bilemiyorum işin doğrusu :)) Suçun işlendiği saatte bende o kullanıcı offline bile görünebilir :D -
Kendi zaman ayarlarımı kontrol ediyorum. Size bilgi vereceğim..
-
Teşekkür ederim ilginiz için, sanırım 1.2.3 sürümünü test etmeye başlıyacağım böyle giderse :(
-
Teşekkür ederim ilginiz için, sanırım 1.2.3 sürümünü test etmeye başlıyacağım böyle giderse :(
Evet kafayı sıyırıcam sonunda karar verdim :)
Sorun çözülemeyince elimde bulunan ESX sanallaştırma platformu üzerinde pfsense123 sürümünü yükledim.
Herşey düzgündü, firewall log taki saat bile…
Ancak firewall umu yapılandırma kısmına geçtim,
squid+SquidGuard+LightsSquid+Dashboard+DHCP
gibi modüllerin kurulum ve kongigürasyonlarını tamamladım.
Son kontrolleri tamamladım ve kontrol ettim, sistem olması gerekenden tam 1 saat 58 dakika ileri :((((
ilk kurduğumda 2 dakika geri idi ve buda doğruydu istanbul ile dakika farkı olarak, ama sonradan birşey sistemi 2 saat ileri atmış.squid+squidguard+lightssquid kullanan ve firewall log saatleri doğru olan varmı arkadaşlar ???
-
-Doğru bir çözüm değil ama sistem saat bölgesi ayarını istanbul değilde sizin saatinize en uygun bir şehri seçseniz nasıl olur? bu şekilde en azından saati denkleştirmiş oluruz ;)
-
-Doğru bir çözüm değil ama sistem saat bölgesi ayarını istanbul değilde sizin saatinize en uygun bir şehri seçseniz nasıl olur? bu şekilde en azından saati denkleştirmiş oluruz ;)
Onuda denemiştim, firewall log daki saate fayda etmiyor :(
sanırım başka bi yerden çekiyor saati bu log lar… çünkü sistem saati ile farklılık gösteriyor anlamadım ??? -
konsol a düşüp formatını kullanıp saat ve tarihinizi güncelleyebilirsiniz !….
#date 0808082322.34
date 08[yıl]08[ay]08[gün]23[saat]22[dakika].34[saniye]
kolay gelsin …
-
Merhaba arkadaşlar,
pfSense 2.0 kurulumundan sonra ilk ayarlamalarda "General Setup" kısmından "Europe/Istanbul" seçeneğini seçtim,
"Services" kısmından "OpenNTPD" kısmından resimdeki ayarlamaları yaparak interface kısmından WAN ı seçtim,
Ancak diğer iki resimdeki saatlerdende anlaşılacağı üzere ("system_information","firewall_log"): Benim bağlandığım sisteminde, system bilgisininde ve firewall log larınında saatleri birbiri ile tutmuyor. 2 gündür bununla uğraşmama rağmen sanırım bişey gözümden kaçıyor ama bulamadım.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.NTP server, zaman/saat bilgisini sunmak için kullanılır. time.nasa.gov gibi saat hizmeti vermeyeceksen NTP server başka işine yaramaz.
pfSenseiçin bölgesel saat ayarlarını tubitak atom saatini kullanarak güncelleyebilirsin,
/usr/sbin/ntpdate time.ume.tubitak.gov.tr
16 Feb 10:40:42 ntpdate[13541]: adjust time server 194.27.222.5 offset 0.144468 sec
-
ozan bey bilgi için tşkler
-
efabilisim ve ozanus ikinizede çok teşekkür ederim :) umudu kesmiş ve ara vermiştim. Hemen deniyorum :)