Pfsense Load Balancing [ Yardım 1.2.3 sürüm ]
-
CemX in dediklerini ( Load Balance için olan ilk kısmını ) harfiyen yaptım fakat bir sonuç elde edemedim. Ingilizce dökümanlardan da anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım olmadı.
CemX in dediği eğer olmuşsa ipbilgi.com adresinde F5 e basın eğer ip adresiniz değişiyorsa Loadbalance olmuş demektir demişti ama ip standart bekliyor kuzu kuzu.
Loadbalance ile internet hızını arttırmaya çalışırken eldeki hızdanda olduk. Öyleki hız en son 0.99 da kalmıştı.
Ne yapmam lazım 2. bir makinaya pfsense kurup onu dhcp ile internete bağlayıpda 2. internet yeni makinaya kurup da mı Load Balance yapayımSistemim şu şekilde
2 xDsl internet bağlantisi ( Modemleri bridge moda almadım nasıl olduğunu tam bilmediğim için uğraşmak istemedim )
3 Ethernet Kartı. Wan ,Lan ,Opt1 şeklinde tanıtılmış
pfSense 1.2.3
Wan ayağındaki Internet static ip ( Nasıl ayarlanmış bilmiyorum ama kendi bilgisayarımda dahi ip gateway dns subnet el ile girmeden internete bağlanamıyorum )
Opt1 ise dhcp ayarlı.Wan bacağındaki internet hızı 11 13 arası gidip geliyor
Opt1 bacağındaki internet hızı 5 8 arası gidip geliyorBirde şöyle bir olay war 2 ethernet kartım Dlink 10/100Mbit. Wan ayağını bunlardan birine takınca internet hızı maksimum 2mbit ama diğer karta takınca (Atheros L1 10/100/1000Mbit) hızı gayet iyi. Bu fark neden kaynaklanır Dlink uyumsuzluğundan mı yoksa 100Mbit oluşundan mı

-
-dlink yerine daha kaliteli bir kart bulun. Eger proxy Kurmadiysaniz ayarlariniz dogru. Ipbilgi.com adresinden refresh ederek test edebilmeniz lazim.
-
Sisteme Proxy filan kurmadık. En kısa zamanda Intel Ethernet kartı alıcaz sorun çıkartmasın die.
Çözüm olarak ne önerirsiniz, benim aklıma gelen şey ayrı bir sisteme pfSense 2 RC3 mevcut sistemden dhcp internet alıp 2. internet ile pfSense 2 üzrinden LoadBalanca yapmak. Ama tabi bunu en son çare olarak yapmak istiyorum malum 2. bi bilgisayar kullanmak gerek benim gibi acemiler için.
Birde hemen şunu sorayım Opt1 ayarlarken Vlan oluşturmama gerek war mı? -
-2. pfsense gerek yok ben ve bir suru kisi bu ayarlarda kullaniyoruz.
-2. Pfsense sadece (vers 1.2.3) proxy gereken ortamlarda dusunulen bir yontemdir. Sizin ihtiyaciniz sadece balans etmekse anlattigim yol yeterli olacaktir.
-opt1 ile van a felan bulasmayin, gerekte yok zaten.
-benim onerim vers 2 yi uygun bir donanima kurun. 1.2.3 bazi durumlarda kafanizi karistiriyor olabilir. Vers 2 de daha kolay bircok sey.
-ben kendi lokasyonlarimi yavas yavas 2 ye geciriyorum, tavsiye de ederim uygun bir seviyeye ulastigini dusunuyorum. -
Gateway monitor ip olarak birine 192.168.178.1 yazmışsınız. Bunun yerine internet üzerinden bir ip yazar mısınız ? O hattın sağlıklı çalışıp çalışmadığını bi görelim (8.8.8.8 vebenzeri gibi)
-
Gateway monitor ip olarak birine 192.168.178.1 yazmışsınız. Bunun yerine internet üzerinden bir ip yazar mısınız ? O hattın sağlıklı çalışıp çalışmadığını bi görelim (8.8.8.8 vebenzeri gibi)
Hocam herhangi bir değişiklik yok ne ip adresi olarak ne hız olarak. Birde çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım ???
Bir Yanlışım yok dimi Monitör ip lere Modemlerin Gateway ini vericektik. Birinin 85.126.209.169 diğeri 192.168.178.1
-
Onu diyorum
gateway yerine internet üzerinde sürekli çalışan bir ip verin.
telekom dns'leri uygun
ya da google dns'ler -
Onu diyorum
gateway yerine internet üzerinde sürekli çalışan bir ip verin.
telekom dns'leri uygun
ya da google dns'lerHocam kusura bakma hala anlayamadım sağlıklı çalışıp çalışmadığını nasıl anlayacağımı.
Bu sabah 2.0 RC1 kurup RC3 e update ettim ve sabitlemiş başlıklardaki youtube videosundan multiwan yaptım ama hala hız sıkıntısı çekiyorum. Hız 13+5 olması gerekirken speedteste her soktuğumda 9 ile başlayıp her seferinde düşüyor.
En son 2. bilgisayar kurup Wan1 wan 2 yi dhcp ayarlayıp deneyecem boş vaktim olunca, sonucu buraya yazarım. O vakte kadar tabiki her fikre açığım
Ha bu arada Viyanada olduğum için telekomun dns lerinden bihaberim ama burdaki İSS min dns adreslerini girip tekrar denerim ama dediğim gibi sağlıklı çalışmasından kasıt ne tam olarak. Cunku tek başına her ikiside internete girebiliyor (gerçi en son aldığım internet 20mbit gelmesi gerekirken 5 geliyor onun için tekrar bi aramam gerekecek tabiki de )
Ama birleştirince birbirlerini yavaşlatıyorlar ancak… -
-speedtest.net ne yazikki istediginizi tam olarak veremez, tam hizi ancak guncel bir dosya ile torrent gibi aglardan gorursunuz biraz zaman alabilir ama dosyanin hit'ine gore biraz beklemeniz gerekebilir. Daha hizli test ise iyi bir download manager ile microsoft'un sitesinden service pack gibi buyuk bir dosya cekerek test edilebilir. Speedtest.net gibi siteler balance sistemini test etmek icin dogru yerler degildirler ancak hatlarinizi tek tek test etmek icin guvenilebilirler.
-Lutfen donaniminizin kaliteli ve guvenilir bilesenlerden olusmasina ozen gosterin sonucta aginizin merkezine konumlandiracaginiz cihazlariniz kadar saglikli bir aga sahip olursunuz. Ayrica emin olunmayan bir sistem uzerinde ne siz ne de bizler haybeye havanda hava dovmeyelim.
-Bu sozum size degil genel soyluyorum; dlink mis realtek mis vs vs.. lutfen bu ve gibi kartlara bu noktadaki bir cihaz icin pek guvenmeyin, ucuz etin yahnisi kaybedilen kbps ler sinirler hatta yolunan son tuyler olarak yanimiza kar kalabiliyor. Birkackez sahit oldumki zamaninda ucuz olsun diye topladigim fw haline getirdigim noktalardaki cihazlarimin ucuz ethernet kartlarini yenilemek zorunda kaldim hatta bazilarinin yerine 300 liralik 2. El eski serverlar koyarak inanilmaz duzelmeler gordum. Sozun ozu ne kadar ekmek o kadar kofte. ;) -
Hocam bende zaten paraya kiyip uyumlu donanim listesindeki bi Intel ethernet karti wardi 45€ mu neydi onboardun üstüne 2 tane ondan alicam. Kimbilir belki multiwan a dahi gerek kalmayabilir ama cok ciddi bir fark oldugu kesin tamam speedtest arada sacmaliyor ama ISS min sayfasindaki speedtest de de ayni hizi asagi yukari weriyor tabiki tam bir olcut degil bu siteler ama iste bir parca yardimci oluyor…