Upload Load Balancing (Pfsense 2.0)
-
Merhaba
tuzsuzdeli arkadaşımızın hazırladığı dökümandan load balance ayarlarını yaptım. pfsense üzerinde 2 adet 8 mbit adsl takılı. Yaptığım Download testlerinde rahatlıkla 16 mbite yakın trafik çektiğimi görebiliyorum. Fakat Upload Yapmak İstediğimde Sadece Bir Hattı Kullanıyor. hız 1 mbit geçmiyor.
Upload yaptığım sitenin trafiğinin sağlam olduğuna eminin. Elimdeki metroethernet üzerinden upload yaptığımda rahat 5 mbitleri görebiliyorum.
Pfsense Upload Yönününde load Balance yi desteklemiyor mu ? Yoksa Ekstra Ayarlar mı Gerekiyor?
-
-Evet upload Load-Balance mevcut ama bunu tek bir dosya ile bir site bağlantısı şeklinde göremezsiniz..
Download proğramlarının yaptığı gibi parçalı bağlantı yapabilen upload programları ile görebilirsiniz.
Sizin upload yaptığınız yer dosyayı sizden paçalara ayırarak çekmesi gerekiyor..Örnek; Kendiniz de parçalı upload yapabilen bir ftp server kurmanız gerekmekte ve tabi karşı tarafta da
parçalı download yapabilen bir Ftp client gerekmekte.. Sanıyorum CuteFTp server destekliyor böyle bir durumu..
Yada en kolayı sizden download programları ile bir dosya çekilmesini ayarlarsanız karşı tarafın parçalı indirmesi ile
siz ancak görebilirsiniz..
Biraz karışıkmı oldu bilmiyorum ama basitçe durum bundan ibaret.. -
Anladım Demek İstediğinizi
Aslında Testlerimde Farklı ftplere aynı anda upload yaptım. Ama Hep Aynı Dslden Çıktığını Gözlemledim.
Üstünde Biraz Daha Çalışayım Bakalım.
Teşekkür Ederim….