Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense ile hotspot çalıştırma sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 2 Posters 4.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      murat55
      last edited by

Merhaba pfsense üstadları, ben pfsense ile yeni tanıştım kurudm sistem olarakda çok güzel bir firewall yalnız benim birkaç problemim var yardımcı olabilecek birileri varsa çok minnettar olurum.
      Ben bir öğrenci yurdunda hotspot internet kurdum. Vigor marka firewall cihazım ve airlive 200s marka hotspot cihazım var. Bulundugum bölgede İnternet bağlantısı yavaş ve firewall kurlu olmasına rağmen hatta sureklı kopmaalr meydana geliyordu. Baglı bulunan bilgisayarlardan ve sureklı hattı kesıyor.bende bir arkadaşın önerisi üzerine pfsense kurdum ve internet çıkışını verdım internet kopma problemi yaşamadım yalnız pfsense ile hotspot cihazını birlikte çalıştıramadım bana göre ayarları tamam olsada pfsense tarafında yapamadıgımız bir şey var sanırm yardımcı olursanız sevinirim.
      Pfsenseye pppoe ile baglantı saglıyorum.
      Hot spot cihazının ve pfsense nin ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir.
      NOT PFSENSE 1.2.3 SÜRÜMÜ KURULU

MW200S-1.JPG
      MW200S-1.JPG_thumb
      MW2000S-2.JPG
      MW2000S-2.JPG_thumb
      ![PFSENSE-ACSESS CONTROLL.JPG](/public/imported_attachments/1/PFSENSE-ACSESS CONTROLL.JPG)
      ![PFSENSE-ACSESS CONTROLL.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/PFSENSE-ACSESS CONTROLL.JPG_thumb)
      PFSENSE-DHCP.JPG
      PFSENSE-DHCP.JPG_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        murat55
        last edited by

@murat55:

CEVAP VEREBİLECEK BİR ARKADAŞ YOK MU ACABA?

cevap verebilecek bir arkadaş yok mu acaba ?

Edit : Mesajlarınızda büyük harf kullanmayınız.

• C
          cemx
          last edited by

-ilk kurduğunuz hot spot yapınızı bozmadan sadece Air-Live cihazınızın wan portlardan birinin ayarlarını dhcp olarak ayarlayıp PfSense'dan çıkartabilirsiniz diye düşünüyorum..
          -PfSense balans eden bir firewall olarak internete çıkışınızı sağlıyor olsun..
          -Proxy de kullanıyorsunuz sanırsam.. Himm proxy kullanmaya devam edecekseniz wan çıkışlarınızı balans etmeyi rafa kaldırabilirsiniz bir süreliğine.. yada tam tersi.. Hot Spot yapınız düzene girdikten sonra ince ayarlara geçersiniz..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• M
            murat55
            last edited by

cemx ilgin için teşekkürler ama tam anlıyamadım açıkçası daha açıklayıcı bilgi verirmisin

• C
              cemx
              last edited by

-Forumun diğer sayfalarında access pointler hakkında geçen konuları takip ettiyseniz söylediklerim anlamlı gelecektir okumadıysanız onlalrıda gözden geçirin. Nasıl desem hotspot dediğiniz cihaz aslında bi nevi acces point meseleye öyle bakarsanız kolay olacaktır..

• Eski söylediklerimi sonra düşünürsünüz şöyle yapalım PfSense ve hotspot ları aynı switch e bağlayın hot spotlar üzerinde dhcp özelliği varsa kapatın elle ip verin ve gateway olarak pfsense i verin, pfsense üzerindeki dhcp yeterli olaçcaktır.. Proxy çalıştırmadan detaya girmeden security felan ayarlamadan çok basitçe sadece interenete çıkışınızı sağlayın sonrası kolay..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• M
                murat55
                last edited by

cemx ben olayı çözdüm ilgin için tekrar teşekkür ederim.Farklı bir bakış açısıyle bakmamı sağladın ve çözüldü nihayetinde tekrar teşekürler bu arada ben pfsenseye yabancıyım yeni yeni öğrenmeye başlıyorum problemın temeli ise şuymuş hala anlamış degılım gerçide bende pfsenseden once bir firewall cihazı vardı ve diren o firewall dan hotspot cihazının wan portuna giriş yapıyordum. pfsensede de bu şekılde denedim hem. sonra dün araya switch koydum ve wan kısmını dynamic ip ye aldım düzeldi sorun ayrıca dhcp yı kapatmama gerek kalmadı cihaz dhcp dagıtıyor. şimdi sırada 2 dsl hattını çalıştırmaya ve filtreleme olaylarını halletmeye geldi :) emekleye emekleye öğrencez inş.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.