Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

Bant genişliği veya trafik kısıtlama ilgili yardım

Turkish
    2
    2
    2560
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      murat55 last edited by

merhaba bir yurt ortamındayız ve pfsense 1.2.3 surumunu kulanıyoruz. bulundugumuz yere internet 3.4 mb olarak ancak gelıyor ve sistem sürekli şişiyor doğal olarak ben proxy server kısmından traffic mgmt den ayarlarr yaptım ama sanırm çok başarılı olmadım ya sistemdekı bazı bilgisayarlardan yada yaptıgım ayarlardan once guzel çalışıyor sonra hat çok yavaşlamaya başlıyor facebook vs gıbı yerlerde video dahil açılmıyor bu konuda bir önerisi olan arkadaş varsa sevinirim. kaç gundur uğraşmama rağmen sistemi kararlı bir hale getiremedim. ayrıca ıkıncı bir hat ilave etmek istesem ikinci bir pfsense kuramm gerekıyormu tek pfsense üzerinden hem 2 adsl hem kulanıcı kısıtlamalarını yapabilirmiyiz. yardımcı olacka arkadaşlarıa idmiden teşekkurler. forumları ınceledım ama tam anlamıyla başarılı olamdım sanrım.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        gsezen last edited by

2 adsl hattı kullanmak istiyorsan diğer adsl hatı içinde bir ethernet kartı takman yeterli olur.

Interfaces: Assign yazan yerden yeni interface ler tanımlayabilirsin.

Daha sonra tanımlayacağın interface de internet olması için ,

Ya static ip adresi ( dsl modemin ip aralığından herhangi bir ip olabilir ) ve gateway ( dsl modemin ip adresi ) tanımlamaları yaparsın, ya da modemi bridge moda alarak PPPoE olarak ayarlarsın, bu durumda cihaz public IP adresi almış olur.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsin.

http://doc.pfsense.org/index.php/Multi_WAN_/_Load_Balancing

pfsense yeni sürümü ( 2.0 rc1 ) ile beraber daha fazla özelliğe sahip artık. Yeni sürüme geçmeni öneririm.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • First post
          Last post