Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

Pfsense ile FTP Server ?

Turkish
    5
    11
    5071
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hacker-06 last edited by

Merhabalar,

Bir otel için Pfsense kullanıyorum müşteriler captive portal servisiyle internete ulaşım sağlıyorlar. Amacım aynı serverda film ve müzik hizmeti sağlamak. Bunun için neler yapmam gerekli sizce ?

Müşteri bağlantı kurduğu zaman karşına gelen captive portal karşılama ekranına filmler ve müzikler linki koyup tıkladığı zaman basit bir izleme ve listeleme scripti ile film izletip müzik dinletmek istiyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        hacker-06 last edited by

Çok mu saçma geldi konu acaba :)

• M
          MC_MaCESte last edited by

hala ilgileniyorsanız yardımcı olabilirim ;)

• M
            msty19 last edited by

@MC_MaCESte:

hala ilgileniyorsanız yardımcı olabilirim ;)

yardımcı olabilecek var mı? ben ilgileniyorum arkadaşlar…

• H
              hacker-06 last edited by

Evet konunun tekrar gündeme gelmesi sevindirici oldu :)

• M

ne yapmak istediğinizi tam söylerseni yardımcı olmaya çalışacağım, mesela local ağda bir webserver kurup wideo stream yada müzik dinletmek mi amacınız??

• J
                  jakufen last edited by

Yapacağın işin pfsensle pek bi alakası yok hocam, bi bilgisayara web server kurup dosyaları listelet, izlet o kadar..

• M

pfsense  server içinde www kalasörünün çicine kuarabilirsin diyorum bu serverı, bir başka pc kurmana gerek yok yani

• H
                      hacker-06 last edited by

**Bir otel için Pfsense kullanıyorum müşteriler captive portal servisiyle internete ulaşım sağlıyorlar. Amacım aynı serverda film ve müzik hizmeti sağlamak. Bunun için neler yapmam gerekli sizce ?

Müşteri bağlantı kurduğu zaman karşına gelen captive portal karşılama ekranına filmler ve müzikler linki koyup tıkladığı zaman basit bir izleme ve listeleme scripti ile film izletip müzik dinletmek istiyorum.**

• A
                        adarguner last edited by

@hacker-06:

**Bir otel için Pfsense kullanıyorum müşteriler captive portal servisiyle internete ulaşım sağlıyorlar. Amacım aynı serverda film ve müzik hizmeti sağlamak. Bunun için neler yapmam gerekli sizce ?

Müşteri bağlantı kurduğu zaman karşına gelen captive portal karşılama ekranına filmler ve müzikler linki koyup tıkladığı zaman basit bir izleme ve listeleme scripti ile film izletip müzik dinletmek istiyorum.**

Bu biraz html bilgisi gerektiriyor aslında..Tek sayfa olacağı için Pfsense Captive portal bölümünde size gerekli olan html kodunu veriyor..Bunun içinde bir dreamweaver veya frontpage tarzı bir html ediyor ile kendiniz bir sayfa yapabilirsiniz..Bu sayfa linkine kendiz linkler ve video görüntüleri koyabilir bunuda captive portal bölümünde dosyaları atacağınız gözet ekranından Pfsense üzerine upload yapabilirsiniz..Bir arkadaş vardı burda tam ismini hatırlayamıyorum o bununla ilgili bir deneme yapmış ve başarılı olmuştu..Pfsense opensource bir Firewalldur bu yüzden yapabilecekleriniz sınırsızdır..Diğer firewall markaları gibi kapalı bir koda sahip olmadığı için isterseniz sizde pfsense'i özelleştirebilirsiniz burda biraz html biraz sheel, bash veya perl bilmeniz yeterli olacaktır ama temelinde istediğiniz şey basit.

iyi çalışmalar.

• M

captive portal login kodu zaten  pf içerisinde size veriliyor  göstermek istediğiniz ara yüzün içine gömün bu kodaları, olay bitmiştir :)
                          ama bence öyle yapmayın, captive portal login den sonra bir göstermek istedğiniz bir sayfaya yönlendrin, bu daga iyi olacaktr.

• First post
                            Last post