Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

BRIDGE MODE

Turkish
    3
    5
    3.4k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      leventersoy
      last edited by

KONU GUNCELLENDI, YENI YORUMLAR BEKLEMEKTEDIR.

Arkadaslar asagida ekledigim network yapisinda verimerkezine gore bir dokuman temin ettim.
      Transparan firewall olarak kullanmak icin bride mode ayarlari bu dokumanda anlatiyor. Network e pfsense i aldığımızı düşünüyorum, pf2.0 versionunda, snortun inline (bridge) nat yapmadan çalışma imkanı var mı?

Kurulum sonrasinda , eth arayuz kopruleme ve guvenlik duvarı için kullandığın kuralları buraya video olarak ekleyebilirim de.
      Kalın sağlıcakla..

http://202.143.130.99/files/transparent_firewall.pdf

dcnetwork.JPG:

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cemx
        last edited by

-Nat blümünden natlama yapmanız işinizi çözebilir sanıyorum..
        -/nat/1-1 bölümünden 1 e 1 nat yada yine /nat/outbound bölümünden elle nat yapabilirsiniz..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• L
          leventersoy
          last edited by

Network address translation ile , pfsense sistemin ip adresi 80.93.214.65 ise bir sonraki sistemin yani web serverin ip adresi 80.93.214.65 oldugu taktirde islerim cozulebilir. Fakat nat yaptigim taktirde web serverin ip adresi 80.93.214.65 olsa dahi wan ortaminda kullanacagi ip adresi pfsense in ip adresi olacaktir yani 80.93.214.65 bu da makinenin gercek wan ip adresini kullanamasi demek olmuyor mu?

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

var
            menüde interface-assign ekranında ayarlamaları yapabilirsiniz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• L
              leventersoy
              last edited by

Arkadaslar asagida ekledigim network yapisina gore bir dokuman temin ettim.
              Transparan firewall olarak kullanmak icin bride mode ayarlari bu dokumanda anlatiyor. Network e pfsense i aldığımızı düşünüyorum, pf2.0 versionunda, snortun inline (bridge) nat yapmadan çalışma imkanı var mı?

Kurulum sonrasinda , eth arayuz kopruleme ve guvenlik duvarı için kullandığın kuralları buraya video olarak ekleyebilirim de.
              Kalın sağlıcakla..

http://202.143.130.99/files/transparent_firewall.pdf

dcnetwork.JPG:

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.