Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense ye Usb to Rs232 Conv. Tanıtmak

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 2 Posters 2.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kankabir
      last edited by

Merhaba Arkadaşlar.

Pfsense 2.0    CF Üzerine Kuruyorum. Bilindiği Üzere Bu Sürümde. Pfsensenin Kontrolü İçin Konsol Bağlantısı Yapmak Gerekiyor.  CF Üzerine Kurduğum Makinede  Rs232 port yok Bundan Dolayı usb to rs232 çevirici kullanmaya çalışıyorum.  pfsense donanımı görüyor. isim olarakta usbus1  olarak adlandırıyor.

Bir çok Deneme Rağmen bağlantı kuramadım. cihazı aktif mi etmek gerekiyor yoksa port ayarlarını mı yapmak gerekiyor anlayamadım .

araştırmalarım devam ediyor. sizin önerilerinizide almak isterim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cemx
        last edited by

-maka model aklimda degil ama elinizdeki uyumsuz bir model olabilirmi. Ayrica ucuna taktiginiz serial kablo dogru uclara sahip null modem kablosumudur?
        Ayni duzeneginizi baska bir switch uzerinde calistiriyormuydunuz?

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• K
          kankabir
          last edited by

Merhaba

ürünü markası FTDI  bir çok çeviricide bu chip mevcut. ürünü pfsenseye taktığım zaman direkt görüyor. markayı gösteriyor.

serial kablo doğru başka makine üzerinde çalışıyor.

acaba diyorum 9600 - 8 - N-1  ayarını  pfsense tarafındadamı ayarlamak gerekiyor bu cihaz için.

şuan compact  flashı  rs232 portu olan bir pcye taktım. ayrıca usb to rs232 çeviriciyide taktım.  makinedeki rsr232de konsol yapıp usb cihazı tanıtabilirmiyim ona bakıyorum. shell komutundan bir şeyler yapılabilir gibi duruyor.

• C
            cemx
            last edited by

-Haklı olabilirsiniz PfSense tarafında da serial port ayarı gerekiyor olabilir..

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.