Pfsense lightsquid ip değil bilgisayar ismi göstersin?
-
merhabalar;
pfsense +squid +lightsquid kurdum sorunsuz çalışıyor.
ancak lsquidin raporlamada ip değilde bağlanan bilgisayar ismini göstermesini istiyorum.
forumdan ve internetten araştırığım kadarı ile cfg dosyasından yapılabiliyor ancak. oradaki temel şart ip lerin sabit olması
benim kullandığım sistemde ip adresleri sabit değil.
raporlamayı ip değild eisimden yamasını nasıl sağlarım
ilgilenenlere tşk ederim..
iyi çalışmalar
-
geçici olarak şöyle bir çözüm buldum ve paylaşmak istedim;
pfsense dhcp den mac adresine göre bilgisayarlara ip atadım.
bu ip leride realname.cfg dosyasına girdim. böylece istediğimi kısmı olarak elde ettim. ancak bu durumda şöyle bir sorun var yeni bir bilgisayar geldiğinde ya da bilgisayar değiştiğinde ayarları yeniden yapam gerkeecek. çok hantal bşr yöntem
oysaki ip adresini otomatik çevirii olsa çok güzel olurdu. -
Benimde başıma lightsquidde şöyle bir problem geldi, Eğer tanımlamaları IP yerine Pc İsimleri ile göster dediğimde Lighst Squid rapor oluşturmuyordu… Forumda gördüm sanırım, direk IP adresi ile yazınca sorun düzeldi...
-
Benimde başıma lightsquidde şöyle bir problem geldi, Eğer tanımlamaları IP yerine Pc İsimleri ile göster dediğimde Lighst Squid rapor oluşturmuyordu… Forumda gördüm sanırım, direk IP adresi ile yazınca sorun düzeldi...
Domain kullanıyorsanız General Settings de DNS e onu girin, Lightsquid 'de DNS i seçin, düzelecektir.
-
PFsense 2.0RC1 ile artık Lightsquid gelmiyor arkadaşlar bu konuda fikri olan var mıdır?
-
-Geliyor ve kullanıyoruz..
-Packages listesinde görüyorum yüklenebiliyor ve kullanılıyor.
-Siz daha önce yüklemeye çalışıp ta yarım kaldıysa packages bölümüne tekrar girdiğinizde göremiyor olabilirmisiniz?