Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense proxy olacak yapı tavsiyesi?

Turkish
    3
    7
    3.7k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Y
      yekimm
      last edited by

Arkadaşlar merhaba,

merkez - şube yapısı vpn ile bağlantısı var. bağlantıyı zywall (merkez) ve şube zyxell modem ile (ipsec) sağlanıyor. merkezdeki kullanıcılar pfsense  ile internete erişim vermek istiyorum. Yapı hakkında öneri verebilirmisniz?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cemx
        last edited by

-umarim yanlis anlamadim ama merkeze pf koyup gateway bu dedinizmi zaten ordan cikarlar.

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• Y
          yekimm
          last edited by

Merhaba,

Yapı hakkında biraz bilgi vereyim.

Merkez 10.0.0.0/24
          zywall gw : 10.0.0.1
          pfsense lan: 10.0.0.2
          pfsense wan: 172.16.1.1

şube 192.168.0.0/24

Şimdi merkez ve şubeleri zyxel ürünleriyle vpn yaptık diyelim. Merkezdeki kullanıcıların gw adresleri de zywall ip: 10.0.0.1 (çünkü zywall ı firewall olarak kullanmak istiyorum)

Merkezdeki kullanıcıların internet çıkışklarınıda pfsense üzerinden vermek istiyorum. Aslında ie yadafirefox a pfsensenin ip adresini proxy olarak yazmak benim için külfet.Ama internet çıkış ve raporlamalarda pfsense üzerinden olmalı.

Amacım aslında şu; zywall vpn ve security sağlasın. Pfsense de internet çıkış haklarını ve raporlamalarını tutsun?

Anlatabildim mi ?

• E
            efabilism
            last edited by

ipsec vpn yapınızı şube deki zyxel ile pfsense arasına kurun hem gw pfsense olsun hemde proxy sunucusu olarak hizmet versin

• Y
              yekimm
              last edited by

Cevap için teşekkürler arkadaşım. Ama ben vpn leri donanımsal cihazlarda yapmak istiyorum. Pfsense nin proxy özelliğinden faydalanmak istiyorum. Başka önerisi olan arkadaşlardan tavsiye beklerim. iyi çalışmalar.

• E
                efabilism
                last edited by

ozaman modeminizi nat modda kullanmaya devam edip static route ile yapabilirsiniz

• Y
                  yekimm
                  last edited by

efabilisim cevap için teşekkürler. Kafamı karıştıran nokta ne neyin arkasında, hangisi modeme bağlı olacak?

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.