Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense proxy olacak yapı tavsiyesi?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 3 Posters 3.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Y Offline
      yekimm
      last edited by

Arkadaşlar merhaba,

merkez - şube yapısı vpn ile bağlantısı var. bağlantıyı zywall (merkez) ve şube zyxell modem ile (ipsec) sağlanıyor. merkezdeki kullanıcılar pfsense  ile internete erişim vermek istiyorum. Yapı hakkında öneri verebilirmisniz?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C Offline
        cemx
        last edited by

-umarim yanlis anlamadim ama merkeze pf koyup gateway bu dedinizmi zaten ordan cikarlar.

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• Y Offline
          yekimm
          last edited by

Merhaba,

Yapı hakkında biraz bilgi vereyim.

Merkez 10.0.0.0/24
          zywall gw : 10.0.0.1
          pfsense lan: 10.0.0.2
          pfsense wan: 172.16.1.1

şube 192.168.0.0/24

Şimdi merkez ve şubeleri zyxel ürünleriyle vpn yaptık diyelim. Merkezdeki kullanıcıların gw adresleri de zywall ip: 10.0.0.1 (çünkü zywall ı firewall olarak kullanmak istiyorum)

Merkezdeki kullanıcıların internet çıkışklarınıda pfsense üzerinden vermek istiyorum. Aslında ie yadafirefox a pfsensenin ip adresini proxy olarak yazmak benim için külfet.Ama internet çıkış ve raporlamalarda pfsense üzerinden olmalı.

Amacım aslında şu; zywall vpn ve security sağlasın. Pfsense de internet çıkış haklarını ve raporlamalarını tutsun?

Anlatabildim mi ?

• E Offline
            efabilism
            last edited by

ipsec vpn yapınızı şube deki zyxel ile pfsense arasına kurun hem gw pfsense olsun hemde proxy sunucusu olarak hizmet versin

• Y Offline
              yekimm
              last edited by

Cevap için teşekkürler arkadaşım. Ama ben vpn leri donanımsal cihazlarda yapmak istiyorum. Pfsense nin proxy özelliğinden faydalanmak istiyorum. Başka önerisi olan arkadaşlardan tavsiye beklerim. iyi çalışmalar.

• E Offline
                efabilism
                last edited by

ozaman modeminizi nat modda kullanmaya devam edip static route ile yapabilirsiniz

• Y Offline
                  yekimm
                  last edited by

efabilisim cevap için teşekkürler. Kafamı karıştıran nokta ne neyin arkasında, hangisi modeme bağlı olacak?

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.