Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Mac kilitli ip vermek

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 4 Posters 4.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      screenshutz
      last edited by

Selamlar,
      mac idlere göre ip adresi nasıl tanımlayabilirim.
      kullanıcılara el ile sabit ip veriyorum. ama herhangi bir durumda ipyi kendisi değiştirebiliyor.
      kullanıcının mac id sine gore ip adresi nasıl tanımlayabilirim. listede olmayan bir mac id var ise internete çıkamasın.
      dhcp server ile biraz uğraştım.

xx:xx:xx:xx:xx:xx 192.168.100.100 bim1.local

gibi bir tanımlama girdim dhcp servera, bilinmeyen clientları deny et seçeneğinide açtım.
      el ile ip verdim, otomatik ip al dedim. fakat kullanıcı bu sefer ya hiç network e dahil olamadı ya da otomatik ip alamadı.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

Merhaba,
        Mac ile Ip eşleştirmesini Service / Dhcp Server / tabı altında gerçekleştirebilirsiniz.
        Burada dikkat edilmesi gereken mac adrese göre vereceğiniz ip adresi dhcp havuzu içinden olmamalı.
        Mac ile ip eşletirmesini bitirdikten sonra, deny unknown client checkbox seçip save demeniz, büyük oranda davetsiz misafirlerinizi engeller.
        Kayıtlı mac adreslerinde ise minik bir sıkıntı var ve çözümü için bende arayış içerisindeyim.
        Kayıt mac'lerden birine sahip kullanıcıya, ip adresini değiştirirse erişim sağlayamasın gibi bir seceneğimiz bulunmamakta yada ben bilmiyorum.
        Araştırmaya devam :)
        Keyifli çalışmalar

• G
          GuMgUmOk
          last edited by

@tcjackal:

Merhaba,
          Mac ile Ip eşleştirmesini Service / Dhcp Server / tabı altında gerçekleştirebilirsiniz.
          Burada dikkat edilmesi gereken mac adrese göre vereceğiniz ip adresi dhcp havuzu içinden olmamalı.
          Mac ile ip eşletirmesini bitirdikten sonra, deny unknown client checkbox seçip save demeniz, büyük oranda davetsiz misafirlerinizi engeller.
          Kayıtlı mac adreslerinde ise minik bir sıkıntı var ve çözümü için bende arayış içerisindeyim.
          Kayıt mac'lerden birine sahip kullanıcıya, ip adresini değiştirirse erişim sağlayamasın gibi bir seceneğimiz bulunmamakta yada ben bilmiyorum.
          Araştırmaya devam :)
          Keyifli çalışmalar

@tcjackal , DHCP Serverde Enable Static ARP entries aktif ederseniz sanırım istediğiiniz oluyor.

• N
            nickliadam
            last edited by

evet bu sorunun çözümü Enable Static ARP entries aktive etmek

bu şekilde IP sini varolan izinli IP ile değiştirse bile MAC adresleri eşitlenmeyeceği için internete çıkamaz

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.