PfSense 2 Rc1 Load-Balance ve Squid aynı makine üzerinde nasıl ayarlanır?
-
Neden bu kadar çok gateway oluşturdunuz ?
Bir de şu anda yaptığınız multiwan gateway'ine göre, her iki 20mb hattınız aynı anda bağlanyıdan düşene kadar adsl'leri hiç bir zaman kullanamıyor olacaksınız. Boş boş yatacak öyle :)
Aslında genel bağlantı için, "wanfailsto3g" diye yapmış olduğunuz gateway'i kullanıyor olmanız lazım. -
Neden bu kadar çok gateway oluşturdunuz ?
Bir de şu anda yaptığınız multiwan gateway'ine göre, her iki 20mb hattınız aynı anda bağlanyıdan düşene kadar adsl'leri hiç bir zaman kullanamıyor olacaksınız. Boş boş yatacak öyle :)
Aslında genel bağlantı için, "wanfailsto3g" diye yapmış olduğunuz gateway'i kullanıyor olmanız lazım.Merhabalar,
ilk dediğiniz gibi yapmıştım ama hatları fail edip test ettiğimde sonuç alamamıştım bende bu rule ları oluşturdum sıkıntısız çalışıyor mantık dışı geldi bana yaparken de ama LB çalışıyor
adsl hatlarım zaten backup için duruyorlar ofisimizin bulunduğu yer istanbulun göbeği olmasına rağmen ne doğru düzgün telefon hatları çalışıyor nede elektirik :/
-
Bir kaç saattir load balancing işlemi için uğraşıyorum fakat tam bir sonuç almış değilim. Hem bu konudaki hemde tuzsuzdeli nin yazmış olduğu makaleyi okudum. wan1 ve wan2 tanımlıyorum. gatewaygroups tan loadbalancing için grup oluşturuyorum. Daha sonra firewall ruls kısmana gelip lan sekmesine gelip gateway olarak oluşturduğum grubu seçiyorum. Fakat sonuç alamıyorım.yapımda squid ve squidgard paketleri kurulu. squid ve squidguard ı stop edip denedğimde loadbalancing çalışıyor. Bu konuda anlatılanları denedim ve squid üzerinde verilen eklemeyi yaptım. Firewall rules bölümünden floating kısmından wan1 için yazılan kuralı yaptım. Fakat yine olmuyor.
Forumdaki arkadaşlardan ricam. squid-squidguard paketleri kurulu şekilde load balancing işlemini başarılı şekilde çalıştıran arkadaşlar var ise bütün gerekli ayarların resimlerini çekerek koyarlarsa gerçekten güzel olacak. Paylaşan olmazsa :( mecburen iki pfsense kurup öndekini load balancing için diğerini proxy ve filtreleme için kullanacağım.
-
merhaba,
nat outbound yapılandırmanızı ve floting rules tanımlanızı kontrol ederseniz muhtemel sorun buradadır.
yada bu kısımların ekran görüntülerini paylaşırsanız yardımcı olunabilir.
Keyifli çalışmalar -
deneyecegim
-
ikinci bir pfsense kurdum şu an ikisi gayet güzel çalışıyor :)
-
bankalara girerken sorun çıkarıyor. Bununla ilgili konular vardı. Araştırayım. ???
-
hocam ben adım adım herşeyi yaptım ve bana bu hatayı veriyor…
HATA İstenilen URL'e ulaşılamadı http://www.ip-numaram.com/ adresine ulaşırken aşağıdaki hata oluştu: Bağlantı kurulamadı. Sistemden gelen mesaj: (49) Can't assign requested address Hedef WWW sunucu ile bağlantı kurulamadı. Lütfen tekrar deneyin. Generated Thu, 17 May 2012 13:56:30 GMT by localhost (squid/2.7.STABLE9)
ama Proxy server: General settings sayfasından Transparent proxy tikikaldırdığımda düzeliyor.. bunun sebebi nedir?
-
resimdeki ayarları aynen uyguluyorum ama wan2den hiç trafik geçmiyor.wan1i kapattığımda ise net kesiliyor.diğer bağlantı aktif hale gelmiyor.2.0 rc3 kullanıyorum.sistemde squid+squidguard+lightsquid+cp çalışıyor.
wan1 ppoe
wan2 dhcp 192.168.2.2 gateway 192.168.2.1
lan 192.168.3.1yardımcı olursanız sevinirim.
-
makalede anlatıldığı gibi herşeyi yaptım 4 hattımı birleştirerek internete çıkış sağlıyorum ve filtrelemelerdede sorun yok. ancak http://luca.com.tr adresine girdiğim zaman şifremi yazdıgımda fazla ip ile bağlandığım için loggof oluyor. ip bazlı yada genel olarak bu adrese örneğin wan3 den çıkış nasıl sağlayabilirim. dahada açıklamak gerekirse firewall -> rules -> Lan kısmından gerekli kuralı oluşturdum üst sırayada taşıdım ancak sorun devam ediyor. diğer bir seçenek ise floating kısmından da gerekli kuralı yazıp en üste alıyorum ancak birleştirme hala aktif oluyor ama yine lucaya giriş yaptıgımda user pass giriyorum ve logoff oluyor. nasıl bir yol izlemeliyim. acil cevaplarsanız sevinirim.
-
EKRAN GÖRÜNTÜLERİM
-
floating rules'daki en üstteki kuralı, LAN kurallarının en üstüne alın.
Ayrıca source adres kısmını kontrol edin 10.0.0.10/1 yanlış olabilir. Bunu Lan yapıp port numarsı 80'i de any yaparak denemenizi öneririm. -
Sonuç aynı her hangi bir değişiklik yok
-
Selam,
Birde floating rule satırına eklediğiniz kuralın detay görüntüsünü de ekleyebilir misiniz? Kuralı eklerken traffic direction olarak ne verdiniz? Any/Out/In kısmında.
Sevgilerle,
SGTR -
out olarak ayarladım
-
Birebir yaptım anlatıldığı gibi çalışmıyor …
-
Squid üzerinde ki ayarı yaptım (Transparent tiki kalkarsa sorun yok) e tabi log alamıyoruz bu seferde.Burada ki ayarları bende uğraştım denedim.
OutBound`u manuel e alırsam ve ayarları
WAN 127.0.0.0/8 * * * * * NO
WAN2 127.0.0.0/8 * * * * * NO
yaparsam (başka kural yok) internete çıkılamıyor.Auto da kalırsa Default Gateway deki ip yi alıyorum ipbilgi.com da
bunun yanında eğer ;
Floating`de
TCP WAN address * * 80 (HTTP) multiwan none (failover için yapılandırdığım kuralları değil 2 adsl i birleştirdiğim GW yi girdim) farklı failover olarak yapılandırdığım GW lerden birini girersem Outbound u manuel yapsamda internete çıkıyor ama tabi tek bir IP ilenerede hata olabilir?sizce? olmadı ekran görüntüsü atabilirim
-
ekran görüntüsü atmanız durumunda size daha iyi yardımcı olabiliriz
-
Görüntüler aşağıda ki gibidir ;
-
bu arada ilk görüntüde manual de bırakırsam internete çıkılamıyor,automatic te bırakıyorum