PfSense 2 Rc1 Load-Balance ve Squid aynı makine üzerinde nasıl ayarlanır?
-
resimdeki ayarları aynen uyguluyorum ama wan2den hiç trafik geçmiyor.wan1i kapattığımda ise net kesiliyor.diğer bağlantı aktif hale gelmiyor.2.0 rc3 kullanıyorum.sistemde squid+squidguard+lightsquid+cp çalışıyor.
wan1 ppoe
wan2 dhcp 192.168.2.2 gateway 192.168.2.1
lan 192.168.3.1yardımcı olursanız sevinirim.
-
makalede anlatıldığı gibi herşeyi yaptım 4 hattımı birleştirerek internete çıkış sağlıyorum ve filtrelemelerdede sorun yok. ancak http://luca.com.tr adresine girdiğim zaman şifremi yazdıgımda fazla ip ile bağlandığım için loggof oluyor. ip bazlı yada genel olarak bu adrese örneğin wan3 den çıkış nasıl sağlayabilirim. dahada açıklamak gerekirse firewall -> rules -> Lan kısmından gerekli kuralı oluşturdum üst sırayada taşıdım ancak sorun devam ediyor. diğer bir seçenek ise floating kısmından da gerekli kuralı yazıp en üste alıyorum ancak birleştirme hala aktif oluyor ama yine lucaya giriş yaptıgımda user pass giriyorum ve logoff oluyor. nasıl bir yol izlemeliyim. acil cevaplarsanız sevinirim.
-
EKRAN GÖRÜNTÜLERİM
-
floating rules'daki en üstteki kuralı, LAN kurallarının en üstüne alın.
Ayrıca source adres kısmını kontrol edin 10.0.0.10/1 yanlış olabilir. Bunu Lan yapıp port numarsı 80'i de any yaparak denemenizi öneririm. -
Sonuç aynı her hangi bir değişiklik yok
-
Selam,
Birde floating rule satırına eklediğiniz kuralın detay görüntüsünü de ekleyebilir misiniz? Kuralı eklerken traffic direction olarak ne verdiniz? Any/Out/In kısmında.
Sevgilerle,
SGTR -
out olarak ayarladım
-
Birebir yaptım anlatıldığı gibi çalışmıyor …
-
Squid üzerinde ki ayarı yaptım (Transparent tiki kalkarsa sorun yok) e tabi log alamıyoruz bu seferde.Burada ki ayarları bende uğraştım denedim.
OutBound`u manuel e alırsam ve ayarları
WAN 127.0.0.0/8 * * * * * NO
WAN2 127.0.0.0/8 * * * * * NO
yaparsam (başka kural yok) internete çıkılamıyor.Auto da kalırsa Default Gateway deki ip yi alıyorum ipbilgi.com da
bunun yanında eğer ;
Floating`de
TCP WAN address * * 80 (HTTP) multiwan none (failover için yapılandırdığım kuralları değil 2 adsl i birleştirdiğim GW yi girdim) farklı failover olarak yapılandırdığım GW lerden birini girersem Outbound u manuel yapsamda internete çıkıyor ama tabi tek bir IP ilenerede hata olabilir?sizce? olmadı ekran görüntüsü atabilirim
-
ekran görüntüsü atmanız durumunda size daha iyi yardımcı olabiliriz
-
Görüntüler aşağıda ki gibidir ;
-
bu arada ilk görüntüde manual de bırakırsam internete çıkılamıyor,automatic te bırakıyorum
-
yazdığınız yazıda görüntü yok eklememişsiniz
-
dropbox azizliği :-\
sistem üzerinden ekledim
-
manual outbond da hatanız var ondan çıkamıyorsunuz.
-
wan ve wan2 kurallarınız eksik şöyleki kendi ip bloğunuza göre kural eklemeniz gerekmekte.
ilgili makalenin ek resimlerine bakacak olursanız ne demek istediğimi anlayacaksınızdır. eğer çözemez iseniz özelden yazdım size cevaplayın
-
daha önceden hata almış olabileceğini düşündüğüm arkadaşlar için not düşmeliyim,ilk resimde sadece altı çizili resimleri değil,kuralların tümünü uygulayın
-
emeği geçen herkeze ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum arkadaşlar gerçekten çok iyi bir iş başarmış durumdayız
bende uyguladım ve hızımı ikiye katladım torrent çıldırmış durumda sayenizde :D
-
arkadaşlar konunun yeri burasımı bilmiyorum ama değilse affola. ben pfsenste yeni sayılırım. pfsense bilgisayarımda 4 adet ethernet kartı var. yapmak isteidğim lan1 wan1 den lan2 wan 2 den çıksın. bu işlemi squid ve squidguard ile birlikte çalıştırmak istiyorum. bütün ayarlarımı yaptım. proxy server kısmında transparancy proxy tikini kaldırdığımda sorunsuz olarak lan1 wan1 den lan2 wan2 den internete çıkıyor. fakat bu defada log ve squidguard çalışmıyor. transparancy proxy tikini işaretlediğimdeyse karşıma internet esploreri açtığımda aşağıdaki gibi bir hata geliyor. üstadlardan yardım bekliyorum. herkese saygı ve sevgilerimle.
ERROR
The requested URL could not be retrieved–------------------------------------------------------------------------------
While trying to retrieve the URL: http://www.hurriyet.com/
The following error was encountered:
•Socket Failure
The system returned:(49) Can't assign requested addressSquid is unable to create a TCP socket, presumably due to excessive load. Please retry your request.
Your cache administrator is admin@localhost.
Generated Thu, 25 Apr 2013 08:13:57 GMT by localhost (squid/2.7.STABLE9)
-
Teşekkürler harika şekilde çalıştı;)