Msn ve Squidguard
-
Arkadaşlar mrb,
Pfsense üzerinde squid ve squidguard çalışıyor. firewallda 1863 portu açık tanımlamış olduğum aliasa eklemiş olduğum ipler msn çıkabiliryor burada bir sıkıntı yok yanlız squidguarda login.live.com adresini girdiğimde kimse msn e bağlanamıyor.amacım hotmail veya yahoo gibi webmail hizmeti veren adresleri kapatmak. login.live.com adresi yasaklı iken bazı iplerin msn e bağlanmasını nasıl sağlarım.
Şimdiden teşekkürler…
-
Merhabalar
squidguard da shallalist tanımlı mı? Yani bir database'e göre mi kural yazıyorsunuz. Konfigürasyonu biraz daha açabilir misiniz? Mümkünse squidguard ve rule arayüzünün screenshotlarını paylaşırsanız birşeyler çıkartabiliriz..
iyi çalışmalar.
-
evet shallist tanımlı gayet güzel bir şekilde çalışıyor. ben yasaksiteler diye kural oluşturdum orda site isimlerini yazdım. yapmış olduğumuz bu kuralda gayet güzel çalışıyor. yasaksiteler içine login.live.com yazarsam msn ler açılmıyor.block.log dosyasında blocklandığı için açılmıyor.
-
login.live.com eklersiniz normal olarak kapanır ancak siz belli kişilere mi açacaksınız onu ben anlamadım?
Bunun için birden fazla kural yaratın açmak istediğiniz kullanıcıların ıp adreslerini IP/32 şeklinde tek tek yazarsanız o zaman istediğiniz kullanıcılar açılmış olur.iyi çalışmalar..
-
evet belli kişilere açmam gerekli msn açık olan mail hesaplarınada girmemesi lazım live.com adresi üzerinden maillere ulaşmaması lazım. sadece msn kullanmalı proxy filter ile bunu yapabilirim login.live.com adresine belli ipler atayabilirim ama dediğim gibi mail hesabına girememesi lazım.