3G üzerinden ipsec vpn
-
Merkez şubedeki hatlara birşey olursa diye merkezde alternatif bir 3g bağlantı üzerinden ipsec vpn bağlantısı sağlayabilir miyiz diye düşünüyoruz.
Turkcell'in bir tane Huawei e5830 kablosuz acces point gibi bir cihazı var. Bunun vpn passthrough özelliği var mı ?
Eğer yok ise, yine Turkcell'in verdiği USB stick şekilnde modemler var. Pfsense bunları otomatik tanıyor. Bu tanıma işleminden sonra bu hat üzerinden ipsec vpn kurabilir miyiz ?
Tecrübe etmiş olan var mı ? -
Merhabalar,
Daha önce Netscreen NS5GT üzerinde 3G backup sağlamıştım.Bunuda Turkcell 3G modem üzerinden yani accesspoint+ethernet portu olan modeli ile sağlamıştım..Gayet Başarılı çalışıyor ancak vpn passthrough özelliğini görmedim.Daha doğrusu cihaz çok fazla seçenek sunmuyor size..Üzerinde PAT bile yapamıyorsunuz.Ayrıca SIP sinyalleşmesinide geçirmiyor sanırın Turkcell benim alt yapımı kullanın gibi bir dayatmaya gitmiş :) Bunu için size Aztech HW550-3G modelini önerebilirim..Cİhaz üzerinde Huawei nin USB dongle takarak 3G sorunsuz bağlanabiliyorsunuz..VPN passthrough özelliğide var..Biraz maliyet artacaktır ancak modemin fiyatı en son 90TL+3G VINN ile 200-250TL civarına bir maliyet ortaya çıkacaktır.
iyi çalışmalar.