Squid ve SquidGuard Problemi 1.2.3 ver.
-
Merhaba
Birkaçgündür Squid ve Squid guard ile ilgili sorun yaşıyorum. Yaşamış olan arkadaşlar muhakkak vardır.
sisteme 192.168.22.1 den giriş yaptığımda bazen ya squid yada squidguard paket reinstall ekranına otomatik gidiyor.
ondan sonra ikisine de ulaşmak mümkün olmuyor. sistemi backup ile tekrar yükleyip ikisini de tekrar kurarak tüm ayarları tek tek yapıyorum.
sistem 2 gün çalışıyor sonra cache sunucu hatası veriyor pfsense üzerinden sitelere ping attığımda ulaşılabliyor. diğer türlü cache sunucusu bulunamadı diyor. backup yükleyip restart edip tekrar kurunca herşey düzeliyor.şu an sistemde squidguard durmuş olarak görünmekte ne yeniden kurulabiliyor ne başka birşey.Squid servislerde çalışıyor görünse de oda çalışmıyor.
Warning: main(squid.inc): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/pkg/squidguard_configurator.inc on line 54 Fatal error: main(): Failed opening required 'squid.inc' (include_path='.:/etc/inc:/usr/local/www:/usr/local/captiveportal:/usr/local/pkg') in /usr/local/pkg/squidguard_configurator.inc on line 54
Çözüm hep backup yüklemek mi ?
sistemimde dual core işlemci 80gb hdd 3 adet ethernet 1gb ram mevcut.
Pfsense 2.0 rc3 kurmak istediğimde sadece 1ini görüyor WAN olarak ethernetlerin. Diğerleri görünmüyor.
Marka mı seçiyor acaba ?Kurulumsal bir hata mı yapıyorum acaba?
Şimdiden teşekkür ederim. -
192.168.22.1 i çağırıp kullanıcı adım ve şifremle giriş yaptığımda otomatik aşağıdaki sayfaya gidiyor.
http://192.168.22.1/pkg_mgr_install.php?mode=reinstallall
bu sorun bana özel bir şey mi acaba :) -
Aynı sorun bende var cpu %100 e vurdu ondan sonra squid service durmaya başladı reinstall yapayım dedim bu seferde tamamen gittiler şu an yeniden yüklemek istiyorum fakat yüklenmiyor.
-
Ayarlardaki değerlerinizi ss olarak gönderirmisiniz?
Tuzsuzdeli'nin bana göndermiş oldığı ayarlar vardı. Onlarla bir karşılaştıralım bakalım. Belkide değerler ile ilgili problemleriniz vardır…
Bir dekullandığınız makinenin özellikleri nedir? -
Merhaba
Sanırım benim hdd arızasından kaynaklanan bir problemmiş. Tabi Havp da yapıyor olabilir açıkçası Havp kurmaya cesaret edemedim. makineyi yeniden kurdum ki kurmuşken 2.0 a geçmek istedim ethernetlerimden sadece birisini tanımasından ötürü 1.2.3 ü yeniden kurdum. bu sefer Squid ile başım belaya girdi. Havp çalışıyor squid ne yaparsam tepki yok sanki başkasının pc ye ayar yapıyormuş gibi hissettim kendimi. harddisk değiştirdiğimde
1.2.3 squid +squidguard ile hiç sorun yaşamamış gibi oldum. Ram %84 kullanılıyor.Sistemim P.dual 1gb ram 80gb hdd 3 de ethernet. Online süresi 5 days, 21:43
Asıl merak ettiğim havp için 1gb ram daha ekleyip Havp ı kurarak risk mi almalıyım ?
Yoksa Havp la hiç uğraşmadan çalışanı elleme mantığında mı hareket etmeliyim :)