Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Lokalde forum sayfası yapabilir miyim ???

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 3 Posters 2.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      efmukl
      last edited by

Merhabalar,

Forumda www klasörüne html atıp lokalden kullanıldığını okumuştum. Benim lokal ağda kullanmak için forum sayfasına ihtiyacım war. Acaba bu mümkün müdür. Bir diğer hususta şu; ssh ile bağlanıp ( root kullanıcı adı ile ) www klasörüne test.html die dosya attım. Bunun özelliklerinden herşeyi read write vs vs herkes için işaretledim.

Browser da http://192.168.1.1/test.html şeklinde girdim ama dosya açılmiyor nerde yanlış yapmış olabilirim ???

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        seker
        last edited by

Selamlar…

@efmukl:

Merhabalar,

Forumda www klasörüne html atıp lokalden kullanıldığını okumuştum. Benim lokal ağda kullanmak için forum sayfasına ihtiyacım war. Acaba bu mümkün müdür. Bir diğer hususta şu; ssh ile bağlanıp ( root kullanıcı adı ile ) www klasörüne test.html die dosya attım. Bunun özelliklerinden herşeyi read write vs vs herkes için işaretledim.

Browser da http://192.168.1.1/test.html şeklinde girdim ama dosya açılmiyor nerde yanlış yapmış olabilirim ???

Firewall cihazınız üzerine bir web uygulaması kurmak kesinlikle iyi bir fikir değil. Ama illa yapmak istiyorsanız; evet yapabilirisniz. Ama ne kadar uğraşırsınız o tartışmaya açık. pfSense üzerine MySQL server ve PHP'nin  MySQL eklentisini kurmayı başarırsanız forum sayfası kurabilirsiniz.

Saygılarımla…

• M
          MC_MaCESte
          last edited by

evet bu sekilde bir sayfa kurdum www icine. anacak msql kullanmadim. sadece kullanicilara bilgi vermek amacli. internete ilk ciktiklarinda benim locak sayfamla karsilasiyorlar. ama forum kurmak icin sanirim bir paket vardi

• E
            efmukl
            last edited by

Walla öyle bir paket warsa süper olur. Çünkü ya pfsense e kuracam ya ortakhdd war windows Server 2008 R2 ona kurucam yada okuldaki web alanıma atıcam ya da bedava domain bulacam.

ama öncelikli olarak lokalde bu işi halletmek istiyorum.

Birde en başta dediğim gibi hazırladığım basit bir html yi www klasörüne ama çalıştıramıyorum nedendir ???

• M
              MC_MaCESte
              last edited by

www klasörünün içine web diye bir klasör aç, sonra öreneğin 10.10.10.1/web diye bağlanmaya çalış,

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.