Balans intre 2 provideri un adsl si o fibra
-
am un adsl de la romtelecom si o fibra ; pe fibra primesc o clasa de 256 ip publice ; doresc sa fac balans , cu linia de adsl ; adica sa-mi faca un fel de nat intre ip dat de romtelecom si clasa mea de ip publice; Traffic Shaper mai functioneaza si in cazul ip publice?
stie cineva daca se poate ; a incercat cineva pana acum? -
Salut.
Cum ii spui routerului care e adresa de gateway daca ai mai multe iesiri ? poti avea un gateway default iar restul sunt route anuntate catre celelalte iesiri. de ex catre adsl poti da routare manuala catre clasele romtelecom, da … ai de scris, sau catre un nr mic de route da care te intereseaza in mod special, cum ar fi serverele de gamez din diverse retele sau catre serverele yahoo sau etc. -
din cate stiu eu nu prea da rezultate :( se prabuseste ff repede si tre sa o iei de la 0 sa il repui pe picioare … :-\
-
eu vreau sa fac balans intre o fibra cu ip static si alt provider pe utp cu conectare pe pppoe ,de la primul vreau internetul iar la al 2-lea vreau sa am acces numai in retea pt lan ,poate sa imi spuna cineva daca se poate face …? momentan am pfsense si merge super !
-
daca ma poate sa ma ajute cineva eventual contra cost sa lase un mesaj pe forum ms !
-
am incercat si eu si e destul de greu
in primul rand trebuie ca pe routerul adsl sa il setezi bridge si nu router
apoi OPT1 iti pui conexiunea de adsl
in load balacing trebuie sa faci niste reguli prin care sa ii spui ceea ce vrei de ex daca conexiunea la fibra cade sa treaca pe adsl sau invers
iar daca vrei ca doar anumite porturi sa le trimiti catre una din conexiuni vei face acest lucru cu reguli in firewall. Problema e ca serviciile romtelecomului sunt de tot rahatul iar sincer eu iti recomand sa iti faci upgrade la furnizorul prin fibra optica decat sa te chinui asa. Shapperul nu va mai functiona. -
aaaa scuze nu citisem atent
deci tu vrei ca pe fibra sa ai access doar in lan si nu internet.
Ei bine poti face port forwarding deoarece banuiesc ca nu vrei decat pt ceva ftp sau aplicatii de genul p2p iar in acesc caz monitorizezi porturile care le vrei si pur si simplu le forwardezi. -
o intrebare
am 2 wanu-uri wan si opt1 as vrea ca pe wan sa iasa traficul altul decit http iar pe opt1 sa iasa http
am incercat sa fac o regula in firewall pe lan care zicea ca portul 80 sa iasa prin gateway-ul lui opt1 da nu a mers tot prin wan ieseasi a 2-a problema
de cind am pus pfsense mere netu ca dracu de incet maxim 20 k pe sec -
Salut. Pt. bcmarius.
Pune doua masini cu squid pe ele, prima e routerul care da tot internetul si are un squid configurat ca child pentru masina a doua pe care rulezi squid parinte si fara swap. La prima masina pui redirect pt traficul cu destinatie port 80 diferit de gw catre port squid (3128), squid copil se conf ca cererile sa le trimita la masina a doua pe care ai tot squid si are iesire la inet pe cea de a doua conexiune wan pe care vrei sa scoti traficul http si evident squid si nat. Idea e ca ai nevoie de doua masini dar nu ai nevoie sa faci swap ci doar o limitare cu squid pe masina parinte. Toti useri tai pe portul 80 isi vor vedea propriul IP altul decat cel real.
Cu stima.