Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

(51) Network is unreachable.Hatası

Turkish
    6
    11
    5789
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      ercev last edited by

Merhaba arkadaşlar, Konu başlığında da yazdığım gibi squid hatası alıyorum ve kullanıcılar bu hata yüzünden web üzerinde hiçbir işlem gerçekleştiremiyorlar ne google a girebiliyorlar ne de başka bir siteye. ama web dışındaki mail veya ftp hizmeti olsun sorunsuz çalışıyor bunlarda sorun yok. aşağıdaki şema şirket içinde çalışan sistemime ait acaba sorun nerede ? neden bu hatayı alıyorum? birde pfsense i reboot ettikten sonra hata düzeliyor. pfsense üzerinde 4 tane ethernet var.ikisine internet bağlı birine lan bacağı bir tane de boşta ethernet var.

benim konumla ilgili olarak bu http://forum.pfsense.org/index.php?topic=12586.0;prev_next=prev linkte aynı sorunu forum içinde yaşayan bir kişiyi daha buldum ancak o ethernet kartlarından şikayetçiymiş kartları değiştirince düzelmiş ancak benim lan a ve opt1 e bağlı olan ethernetlerim aynı . asus marka (chipsetine bakmadım) opt1 sorunsuz çalışıyor ancak lan neden böyle yapıyor anlamadım.

Not: resmi nedense adam gibi ekleyemedim mod arkadaşlar düzeltirse sevinirim.

pfuf[1].png

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        ercev last edited by

aynı sorunla karşılaşan başkası yok mu ? :(

• tuzsuzdeli
          tuzsuzdeli last edited by

@ercev:

Not: resmi nedense adam gibi ekleyemedim mod arkadaşlar düzeltirse sevinirim.

Dosya büyüklüğü 300kb'dan fazla olduğundan sizin resim eklenemiyor

• E
            ercev last edited by

bende biri cevap yazınca , işte dedim tamam karşılaşmış birileri var ve çözümünü benimle paylaşacak :) …

• Y
              yekimm last edited by

Arkadaşlar çözüm bulan varmı ?

• Y
                yekimm last edited by

http://forum.pfsense.org/index.php?topic=43271.0 linkte arkadaş çözüm diye yazmış , ancak ben (sanırım diğer arkadaşlarda) multiwan kullanmıyor ki? anladığım kadarıyla sorun lan>wan a ulaşamamasından dolayı kaynaklanıyor. Gerçi wan ip telekom ip alıyor ama bi şekilde bağlantı kurulamıyor. dns sorunu da olabilir tabiki, ancak denemediğim dns konfigurasyonu kalmadı. Geriye kalan olasılık, arkadaşların da şüphelendiği gibi ethernet kartları. P-LINK TG-3269 PCI 10/100/1000kartını kullanıyorum - Chipset Realtek RTL8169SC ( 2 adet) Ayrıca server üzerindeki intel pro1000 ethernet kartı var. Tüm sistemi kurmuş canavar gibi çalışıyordu. Bir anda sistem patladı tabiri caizse. Çözüm bulan hiç arkadaş yokmu bu kadar pfsense kullanıcıları arasında? Çözüm olmazsa mecbur ipcop a geçicem , ama o pfsense kadar kullanışlı değil. Kural yazmam gerekecek, ekstra iş demek. Önerilerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar.

• Y
                  yekimm last edited by

Vay arkadaş bizim sektöre. Burada 100 Tl den satılan ethernet kartı INTEL PRO/1000 GT DESKTOP  , Ebay da 9 $ http://www.ebay.com/itm/Intel-PWLA8391GT-PRO-1000-GT-Desktop-Adapter-LAN-NIC-/270848208848?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0fcfafd0#ht_794wt_932

• yakar
                    yakar last edited by

Benzeri bir problemi "squid" arkasında kullandığım için bende yaşadım ve @zack bununla ilgili http://forum.pfsense.org/index.php/topic,43246.0.html adresinde paylaşımda bulunmuş, yarın deneyip diğer linkte paylaşacağım.

Saygılarımla

• C
                      cemx last edited by

Mail ve ftp protokolleriniz calisiyorsa ipcop a donecek kadar vazgecmektense neden squid servisinizi kaldirip yeniden kurmayi denemiyorsunuz, muhtemelki bir yerde hata yapiyorsunuz.
                      20 kisiden fazla bir kullaniciniz varsa bu tip yapilandirmanizi oncelikle yedek bir makine uzerinden kurup denemenizi ve sonrasinda asil makineye uygulamanizi tavsiye ederim. Bu yedek makine vmware uzerinde bile olabilir.

• K
                        kgulle last edited by

interface WAN da type dhcp yaparsanız sorun çözülür çünkü wan'a statik IP verdim bu hatayı aldım

• yakar
                          yakar last edited by

Mail ve ftp gibi servisler farklı portlardan çalışmaktadır, bu nedenle proxy üzerinden geçmemektedir. Proxy sadece 80 portu üzerinden dinleme yapmaktadır. Birden fazla WAN belirtilmesi nedeniyle de her hangi ethernet bacağının hangi WAN'dan çıkacağını Proxy'de belirtmek zorundasınız. Diğer portlar için de yine Firewall'dan Gateway seçerek yaptığınız taktir de hem 80 hemde diğer portların trafiği düzenlenmiş olacaktır..

Denediğim yapı  ile ilgili yukarıda belirttiğim konu incelenebilir..

• First post
                            Last post

Products

• Platform Overview
                          • TNSR
                          • pfSense
                          • Appliances

Services

• Training
                          • Professional Services

Support

• Subscription Plans
                          • Contact Support
                          • Product Lifecycle
                          • Documentation

News

• Media Coverage
                          • Press
                          • Events

Resources

• Blog
                          • FAQ
                          • Find a Partner
                          • Resource Library
                          • Security Information

Company

• About Us
                          • Careers
                          • Partners
                          • Contact Us
                          • Legal
                          Our Mission

We provide leading-edge network security at a fair price - regardless of organizational size or network sophistication. We believe that an open-source security model offers disruptive pricing along with the agility required to quickly address emerging threats.

Subscribe to our Newsletter

Product information, software announcements, and special offers. See our newsletter archive to sign up for future newsletters and to read past announcements.

© 2021 Rubicon Communications, LLC | Privacy Policy