Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

BİR KAÇ SORUM OLACAK…

Turkish
    4
    11
    5459
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lord2oo0 last edited by

Evet arkadaşlar forumdan arkadaşların yardımı, kaliteli ethernet kartı ile load balance olayımı sorunsuz bir şekilde çözdüm.

2 Tane hattım var.
      1 - 10 MBit Metro
      2 - 10 MBit KABLONet

Şimdi sizlere sormak istediğim bir kaç sorum olacak.

1. Toplam download hızım test sonuçlarında 19 - 21 MBit arasında çıkıyor (Burada sorun yok) Ama upload hızım bir türlü 2 MBit'ten yukarı çıkmadı. Bunun için yapmam gereken ekstra bir ayar vb. birşeyler varmı?

2. Problemim ise LAN'a dağıtması gereken ip aralığını 192.168.1.1'den farklı bir ip yaptığım zaman sistem hiç bir türlü DHCP'den ip dağıtmasına rağmen ne internete giriyor, ne ağ'daki diğer pc'ler bir birini görüyor ne de başka bişi yapıyor. Ama 192.168.1.1 yaptığım zaman herşey sorunsuz çalışıyor :S Bunun bir çözümü varmıdır? önerebileceğiniz birşeyler varmı? Yoksa bunun için tüm makinelerde ayar yapmam gerekecek…

3. Olarak da ben ağımdaki bilgisayarların download hızlarına sınırlandırma getirmek istiyorum. Bunun için bir öneriniz varmı? Captive Portal'da bir limit kısmı gördüm ama bu konuda hiç bir bilgim yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekküler...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        lord2oo0 last edited by

4. Olarak bir soru daha sormak istiyorum gece aklımdaydı ama unutmuşum şimdi, arkadaşlar ben metro'den gelen bağlantıyı switch üzerinden aldım yani local üzerinden. Ben pfsense üzerindeki metro ayarlarını nasıl yapacağım bu konuyu çözemedim bi türlü. İp adresi getway vs. nasıl yazıcam bunun mantığını anlatabilirmisiniz? Veya kullanan bir arkadaş bana resimlerini gönderebilir mi? Acaba…
        Yani metro switch'den direkt pfsense'ye girmiyor, şuanda bir makine daha var önünde oradan giriyor. Ama hız testleri çok dalgalı :S Bunu acil çözmem lazım, özellikle upload'daki dalgalanmayı...

• M
          magmaHSS last edited by

Merhabalar
          Eğer hat hızlarınız 10Mbps/1Mbps + 10Mbps/1Mbps ise 20Mbps/2Mbps olması zaten normal değilmi?

hatlarınızın tek tek upload hızları nedir?

Saygılar,

Beyin Bedava!

• tuzsuzdeli
            tuzsuzdeli last edited by

İki hattınız ayrı ayrı birer megabit upload hızına sahip ise, hız testi 2 megabit hız gösterse bile, her tek bağlantıda en fazla 1 megabit upload kullanabilirsiniz.
            Bunu neden yazıyorum.
            Örneğin video stream edecekseniz, ftp kuracaksanız, ya da Vpn yapacaksnız, hızınız 1 megabit olacak 2 olmayacak.
            Ancak aynı anda birden fazla servisi ya da kullanıcıyı 2 megabite dağıtabileceksiniz.

Son zamanlarda pek çok kişi ikinci üçüncü hatlarını Vpn hızlarını filan geliştireceğini düşündüğü için almaya başladı. Ama bu efektif bir çözüm değil.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• L
              lord2oo0 last edited by

Hat hızları zaten yazdım birisi metro 10/10 diğer ise kablonet 10/1 Ben download daki gibi upload'da da hızları birleştireceğini düşünmüştüm.
              Ama hatları yoğunluğa göre eşit dağıtacağını söylüyorsunuz. O zaman benim için problem yok :) Herşey güzel. Benim amacım 1 Metro'ya yüksek maliyet ödemekten kurtulmak. Bir yandan da hızımı yükseltmek. Yüksek hızda download gerçekten güzel bir şey :) Saniye de 2 mb dosya download'ı gayet hoş.

Bu projemde verim almamdaki bir sebep de Tuzsuzdeli'nin topkapı bilgisayardaki gösterdiği IBM ethernet kartı oldu. Şimdi o karttan 2 tane daha alıp, metro'yu 5'e düşürmeyi düşünüyorum ve bir tane kablonet 2 tane'de ADSL almayı düşünüyorum. Toplamda 5 bağlantı olacak şekilde bir sistem yapacağım, yapmayı düşünüyorum yani.

Şimdi size sormuş olduğum diğer sorular bakabildiniz mi? Onlar için çözüm önerisi sunacak varmı acaba?

• L
                lord2oo0 last edited by

Arkadaşlar gece 2'de kullanım yokken download ve ana sayfadan bir görüntü. Hız gayet güzel ve tatmin edici. Ama yukarı daki diğer sorulara yardımcı olacak arkadaş varmı acaba?
                Şuanda PFSense'den DHCP'yi kapattım. Sadece kendim kullanıyorum. Diğer makineleri daha aktif edemedim. IP Sorununu çözmem lazım…
                Yardımlarınız için teşekkürler.

• L
                  lord2oo0 last edited by

Arkadaşlar sorularımla ilgili yardım edebilecek veya görüş paylaşabilecek kimse yok mu?

• T
                    tcjackal last edited by

@lord2oo0:

2. Problemim ise LAN'a dağıtması gereken ip aralığını 192.168.1.1'den farklı bir ip yaptığım zaman sistem hiç bir türlü DHCP'den ip dağıtmasına rağmen ne internete giriyor, ne ağ'daki diğer pc'ler bir birini görüyor ne de başka bişi yapıyor. Ama 192.168.1.1 yaptığım zaman herşey sorunsuz çalışıyor :S Bunun bir çözümü varmıdır? önerebileceğiniz birşeyler varmı? Yoksa bunun için tüm makinelerde ayar yapmam gerekecek…

4. Olarak bir soru daha sormak istiyorum gece aklımdaydı ama unutmuşum şimdi, arkadaşlar ben metro'den gelen bağlantıyı switch üzerinden aldım yani local üzerinden. Ben pfsense üzerindeki metro ayarlarını nasıl yapacağım bu konuyu çözemedim bi türlü. İp adresi getway vs. nasıl yazıcam bunun mantığını anlatabilirmisiniz? Veya kullanan bir arkadaş bana resimlerini gönderebilir mi? Acaba...
                    Yani metro switch'den direkt pfsense'ye girmiyor, şuanda bir makine daha var önünde oradan giriyor. Ama hız testleri çok dalgalı :S Bunu acil çözmem lazım, özellikle upload'daki dalgalanmayı...

Merhaba,
                    3. soru için
                    Routing tabında yaşadığınız bir problem gibi sorunuz.
                    Öncelikle yapabileceğiniz,
                    Dhcp ile almış olduğunuz interface'leri ( wan - Wan2 ) static yaparak erişim sağlayın.
                    daha sonra pf ip grubunu değiştirerek, internet erişimi sağlamayı deneyiniz.
                    sonuç alamadığınız takdirde,
                    pf farklı bir test pcye yada sanal ortama kurup, önce lan yapılandırmasını tamamlayıp internet çıkışı aldıktan sonra,
                    farklı interface'ler ekleyerek çıkış yapmayı deneyiniz.
                    Bu iki yolu önermemin sebebi,
                    pc daha rc seviyesinde ve hala tespit edilmemiş yada edilipte düzeltilmemiş birçok bug bulunmakta.
                    routing tarafındada bu yüzden sıkıntı yaşayabilirsiniz.

4. soru için,
                    metro etherneti direk layer3 swicth üzerinden, ağ kablosu ile pf tarafında boş bir interface giriniz ve type: static olacak sekilde
                    telekomun vermiş olduğu ip ve gw giriniz. buraya kadar erişimi sağladınız.
                    dalga konusunda telekomun hangi hizmeti adam akıllı veriyor dicem tartışma konusu olacak :)
                    telekom kurumsaldan hat ölçümü veya port değişimi talep ederek sonuca ulaşabileceğini düşünüyorum.
                    keyifli çalışmalar

• L
                      lord2oo0 last edited by

@tcjackal:

@lord2oo0:

4. Olarak bir soru daha sormak istiyorum gece aklımdaydı ama unutmuşum şimdi, arkadaşlar ben metro'den gelen bağlantıyı switch üzerinden aldım yani local üzerinden. Ben pfsense üzerindeki metro ayarlarını nasıl yapacağım bu konuyu çözemedim bi türlü. İp adresi getway vs. nasıl yazıcam bunun mantığını anlatabilirmisiniz? Veya kullanan bir arkadaş bana resimlerini gönderebilir mi? Acaba...

Merhaba,
                      3. soru için
                      Routing tabında yaşadığınız bir problem gibi sorunuz.
                      Öncelikle yapabileceğiniz,
                      Dhcp ile almış olduğunuz interface'leri ( wan - Wan2 ) static yaparak erişim sağlayın.
                      daha sonra pf ip grubunu değiştirerek, internet erişimi sağlamayı deneyiniz.
                      sonuç alamadığınız takdirde,
                      pf farklı bir test pcye yada sanal ortama kurup, önce lan yapılandırmasını tamamlayıp internet çıkışı aldıktan sonra,
                      farklı interface'ler ekleyerek çıkış yapmayı deneyiniz.
                      Bu iki yolu önermemin sebebi,
                      pc daha rc seviyesinde ve hala tespit edilmemiş yada edilipte düzeltilmemiş birçok bug bulunmakta.
                      routing tarafındada bu yüzden sıkıntı yaşayabilirsiniz.

4. soru için,
                      metro etherneti direk layer3 swicth üzerinden, ağ kablosu ile pf tarafında boş bir interface giriniz ve type: static olacak sekilde
                      telekomun vermiş olduğu ip ve gw giriniz. buraya kadar erişimi sağladınız.
                      dalga konusunda telekomun hangi hizmeti adam akıllı veriyor dicem tartışma konusu olacak :)
                      telekom kurumsaldan hat ölçümü veya port değişimi talep ederek sonuca ulaşabileceğini düşünüyorum.
                      keyifli çalışmalar

İki cevabın içinde teşekkür ederim kardeşim :) Sorunlarımı çözdüm bu şekilde :)
                      Sistemi şuanda devreye aldım tamamen :) Bir eksiğim kalmadı inş.

• T
                        tcjackal last edited by

tekrar merhaba,
                        sorununuzun çözülmesine sevindim.
                        benimde size ek bir sorum olacaktı.
                        ekran görüntünüzden sisteminiz üzerinde iki web server yada türevi sunucu barındırıyor ve inbound loadbalancer uyguluyorsunuz.
                        Mevcut bant genişliğiniz ile inbound lb ne kadar sistem kaynağı tükettiğini raporlayabilme yada analiz edebilme gibi bir şansınız oldu mu ?
                        keyifli çalışmalar

• L
                          lord2oo0 last edited by

@tcjackal:

tekrar merhaba,
                          sorununuzun çözülmesine sevindim.
                          benimde size ek bir sorum olacaktı.
                          ekran görüntünüzden sisteminiz üzerinde iki web server yada türevi sunucu barındırıyor ve inbound loadbalancer uyguluyorsunuz.
                          Mevcut bant genişliğiniz ile inbound lb ne kadar sistem kaynağı tükettiğini raporlayabilme yada analiz edebilme gibi bir şansınız oldu mu ?
                          keyifli çalışmalar

Inbound'dan tam kastınız nedir anlayamadım. Bu arada sisteme nazar değdim :) Güncelleme yaparken elektrik kesildi ve sistem iptal :D Yeniden yapacağım tüm ayarları. Ve Squid kuracağım. Filtrelemeyi yapmak için.
                          Rapor'u da nasıl alacağımı söylerseniz raporunu alıp size gönderebilirim…

Buna ek olarak bir sorum daha olacak. Kablonet'i Bridge yapmak istiyorum. Ama anladığım kadarı ile kablonet'te user ve password olmadığı için çalışma mantığı da MAC adresine göre yapılıyormuş. Kablonet'i arayıp ethernet'in MAC adresini onlara vermem gerekiyormuş. Ama Kablonet'in girdiği Etherneti hangi mod'a alacam? Static - DHCP - PPPOE veya diğer hangisi?

• First post
                            Last post