Tum Kullanıcılara Maximum Bandwith Belirlemesi Yapmak.
-
Merhabalar,
Soru 1
Her bir kullanıcının Maksimum 1mbit bağlantı kullanmasını istiyorum.Traffic Shaperdan Limiter Sekmesinden 1024 kbitlik limiter oluşturup Landaki Allow Rule'a atadım fakat, Bu ip bazl değil tüm trafiği kısıtladı.
Squid'in Traffic Management kısmından Per-host throttling i 128 kbyte olarak kısıtlamak istedim ama bu sanıyorum Torrent vs gibi uygulamalara etki etmeyecektir…
Bu nasıl yapılabilir.
Soru 2
Squidde bulunan Per-host throttling ve Overall bandwidth throttling arasındaki fark nedir acaba?Teşekkürler…
-
1- Captive Portal'ın "Per-user bandwidth restriction" download ve upload özellikleri ile tüm kullanıcılar için bandwith kısıtlaması yapabilirsiniz.
2- Overall bandwith throttling: tüm kullanıcılar için toplam saniye de bandwith limiti, Per-host throttling: kullanıcı başına bandwith limiti şeklinde kullanılmaktadır.
Saygılar,
Aydın YAKAR -
Aslında Captive Portal harici bir çözüm arıyordum, aksi taktirde captive portalı sadece bunun için yüklemem gerekecek.
Traffic Shaper veya squid üzerinden yapabilceğimiz bir çözüm yok mu?
-
Merhaba,
Aşağıdaki dökümanı inceleyebilirsiniz:
http://csirt.ulakbim.gov.tr/dokumanlar/2010_pfSensePlatform_L7FiltrelemeQoSUygulamalariv2.pdf
-
Dokumanı inceledim, daha önceden incelediğim bir döküman zaten.
Burada yer alanları uyguluyorum zaten fakat, bu kullanıcı bazlı bir kontrol sağlamıyor malesef…
Sanıyorum Captive Portala dönüş şart...
-
Açıkcası genel kullanıcı limitlemenin en basit hali captive portal ile sağlanıyor, diğer uygulamalar çok daha fazla incelik ve titizlik istiyor.. Zamanla bu konularda pf 2.0 RE için videolar hazırlayacağım.
-
Teşekkürler, ilginiz için.
-
ben şu şekilde çözdüğümü sanıyorum,trafic shaper dan girip ilk sekmeye 8 mbit için, 8000 down 800 k up yazdım. alt tarafı wan olarak işaretledim. ileri ileri yapıp ikinci yada üçüncü sekmede PenaltyBox specific settings bölümüne herhangi bir ip adresi yazdım.. BW up bölümüne 800 k BW down bölümüne 1000 yazdım wizard'ı bitirdim..sonra, trafic shaper'ın oluşturduğu rule'u edit yapıp single host or ip (ilk başta yazdığım ip adresi) olan yeri lan subnett olarak değiştirdim …sonra herhangi bir dhcp den ip dağıttığım pc den herhnagi bir download yaptığımda 100 k yı yukarı geçmiyor.. bu şekilde dene istersen.
* -
Benimde çözümüm şu şekilde oldu,
Traffic Shaper/Limiter sekmesinde aşağıdaki gibi bir limitleme kuralı oluşturdum. Ardından Firewall/Rule/Lan sekmesinde bütün network için uyguladım böylece kullanıcılar 200kbit/s upload yapabiliyorken 3,5mbit/s download yapabiliyorlar. Şimdilik sonuç olumlu detaylı olarak test edemedim.
-
merhaba,
kronosmc, farklı çözüm yollarından birini detaylı olarak anlattımınızdan dolayı teşekkürler.
bu çözüm yolunu uzun süredir, kendi sistemlerimde de kullanıyorum.
yapıda pf, sadece firewall rol'ü ile çalışıyor ve kullanıcı sayınız az ise sorun yok.
ancak squid ile birlikte 200+. kullanıcıdan bahsediyorsak, bellek tüketimi had safhada ve bazen squid hata verebiliyor.
keyifli çalışmalar