1 gb ramli makine kurulum olmuyor
-
merhaba,
pfsense 2 sürümünü bilgisayarıma kurmaya çalıştıgımdaacd0 : FAILURE - READ_BIG HARDWARE ERRROR asc=008 ascq=003
hatası veriyor
-
merhaba,
acd0 optik okuyucunuz.
bu yada pfsense medyasında bir problem olduğunu yada optik okuyucunuzun okuma işlemini gerçekleştiremediğini gösterir.
İki seçeneği deneyerek bir çözüm üretebilirsiniz.
keyifli çalışmalar -
optik okuyucu dedigimiz dvd-rom değil mi?
dvd romda bir problem olmadııgına eminim :S -
Pfsense nin farklı bir sürümünü kurabildiysen o makineye,media sorunu ihtimali yüksek.Okuyucu ve Ram kontrolüde yapsan iyi olur.
-
pfsense 1gb yazıyor bu 1 gb kurmaya çalışsam acaba olurmu?
aralarındaki fark nedir anlamış değilim.
Bu makinede şu anda xp vardı ve sorunsuz çalışıyordu
-
tekrar merhaba,
Pfsense 32 bit sürümünü indiriniz.
http://files.chi.pfsense.org/mirror/downloads/pfSense-2.0-RELEASE-i386.iso.gz
keyifli çalışmalar -
Selamlar…
merhaba,
pfsense 2 sürümünü bilgisayarıma kurmaya çalıştıgımdaacd0 : FAILURE - READ_BIG HARDWARE ERRROR asc=008 ascq=003
hatası veriyor
Büyük ihtimalle pfSense kurulumu yaptığınız cd ile ilgili bir sıkıntı söz konusu. Öncelikle indirdiğiniz iso imajının md5 veya sha256 özetini kontrol edin. İndirdiğiniz yansıdaki md5 veya sha256 özetinden farklı bir sonuç alıyorsanız iso imajı bozuk demektir. Bu durumda yeniden indirmenzi gerekir. Eğer md5 / sha256 özetleriyle ilgii bir sorun yoksa kaliteli bir cd ye düşük hızda yazım yaparak deneyin. Yine benzer bir sonuç alıyorsanız büyük ihtimalle CD/DVD sürücünüz ile ilgili bir sorun söz konusu demektir. CD/DVD sürücüyü değiştirerek kurulum yapmayı deneyin.
Saygılarımla…
-
Bu hatayı verse bile kurulumu devam ediyor ve bitiriyor genelde.
Benim de bazı makinelerde başıma geliyor. CD sürücüsü ile ilgili bir durum diye düşünüyorum. -
Ne kadar faydalı olur bilmiyorum ama bende bazen sata dvd_rw kullandığım zaman kurulumla ilgili aksaklıklar veya hatalar veriyordu. İstersen IDE Cd_rom var ise birde bununla denemeni tavsiye ederim. Genelde sorunsuz oluyor.
-
Nette de biraz araştırınca bu sorunun genellikle CD/DVD donanımı, RAM veya CD/DVD'nin hatalı/eksik/bozuk kaydedilmesi nedeniyle alındığı sonucu çıkıyor. Bu seçenekleri değerlendirmenizi öneririm.
Saygılar,