Pfsense on Proxmox with KVM on an Hetzner Server



  • Hello
    I has try to get Pfsense working on my Hetzner Server with KVM Virtualization in Proxmox.
    
    I have 4 IPś,  and use 1 for the WAN on Vmbr0 , and as Gateway the MainIP from Server.
    But the Gateway Monitor is only short Online and than Offline.
    The same setup works with Endian and astaro out of the box.
    My Proxmox Network Settings:
    
    # network interface settings
    auto lo
    [code]iface lo inet loopback
    
    auto eth0
    iface eth0 inet static
            address  176.9.17.15
            netmask  255.255.255.224
            gateway  176.9.17.1
            broadcast  176.9.17.31
            pointopoint  176.9.17.1
            post-up mii-tool -F 100baseTx-FD eth0
            post-up echo 1 > /proc/sys/net/ipv6/conf/eth0/proxy_ndp
            post-up echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/eth0/proxy_arp
            post-up echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward[/code]
    
    auto vmbr0
    iface vmbr0 inet static
            address  176.9.17.15
            netmask  255.255.255.224
            broadcast  176.9.17.31
            bridge_ports none
            bridge_stp off
            bridge_fd 0
            up ip route add 176.9.33.12 dev vmbr0
            up ip route add 176.9.33.14 dev vmbr0
            up ip route add 176.9.27.26 dev vmbr0
    
    auto vmbr1
    iface vmbr1 inet manual
            bridge_ports none
            bridge_stp off
            bridge_fd 0
    
    auto vmbr2
    iface vmbr2 inet manual
            bridge_ports none
            bridge_stp off
            bridge_fd 0
    

    I has try to spoof the MAC from Host eth0 but not working , than i has try to use an sepearte mac but thats not works.

    Setup:
    WAN IP:176.9.33.12
    Gateway:176.9.17.15 Gateway monitor only some seconds Online than Offline.

    Must i add an Firewall Rule or make an Routing or so?
    thanks


Log in to reply