Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense bridge mode squid proxy server problemi

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 3 Posters 2.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      linuxsever
      last edited by

Merhaba Arkadaşlar,

pfsense'i networkde bridge mode çalışacak şekilde yapılandırdım, daha sonra squid paketlerini kurdum squid server i aktif ettiğimde client ların nete çıkamadığını gördüm. Sanırım bir configurasyon hatası yapıyorum.

Bu tarz bir problem yaşayan arkadaşlar varsa çözüm için  bilgisini paylaşırsa memnun olurum.

Teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • technicalT
        technical
        last edited by

default gateway pfsense nin kendisi olmalı. bridge olarak çalıştırıldığında transparant modda squid çalışmayacaktır. tüm çıkan portların squid üstünden çıkması için gerekli.

Necati Selim GÜNER
        IT Technician

• O
          ozanus
          last edited by

Selamlar,
          Benimde böyle bir ihtiyacım olmuştu, pfsense 1.2.3'de interface'ler bridge iken squid'in transparent modda çalışmasını sağlamam gerekti.
          Yapılabiliniyor fakat biraz zahmete katlanmak gerek.

Bu konuya ilişkin teknik detayları şu blog girdisinde bulabilirsiniz.
          http://www.cehturkiye.com/index.php/2010/02/03/bridge-freebsd-pf-ve-transparent-squid/bridge-freebsd-pf-ve-transparent-squid.html

Bu işlem için pfSense'e hazırladığım patch dosyasını bulmaya çalışacağım daha hızlı çözüm için pfSense'de /etc/inc/filter.inc dosyasına yukarıdaki gibi sizin network yapınıza uygun pf kurallarını ekleyebilirsiniz.

Takıldığınız noktalarda detayları ile bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.
          Saygılarımla

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.