Pfsense ağ güvenliği
-
Çalıştığım kurumda bilgi işlem görevlisiyim. Başarılı bir şekilde pfsense sistemini kurdum ve gayet verimli sonuç alıyorum. Ancak dosyalarını yanlışlıkla paylaşıma açan yada bir şekilde bir pc den diğerine ağ üzerinden ulaşabilen kullanıcıları engellemek istiyorum.
Bu güvenliği pfsense ile nasıl sağlayabilirim. Kullanıcı dosyalarını güvenli bir şekilde paylaştırabilsin.
Önerilerinizi bekliyorum.
-
burda pfsense in yapabilecegi bir cozum oldugunu sanmiyorum. eger yapınızda 2003 -2008 server var ise oraya bir disk takıp, yada var ise oraya kullancılar oluşturulup sifreli hale getirip dosya transferini kullanıcıların bu sekilde yapabilirsin. yapınızda qnap benzeri cihazlar var ise onlarlada mumkun.. pfsense bu konuda iki pc için dosya transferine birsey yapamaz die düşünüyoru. saygılar..
-
Teşekkürederim
-
Tam bir çözüm olmamakla birlikte ben bu iş için farklı çalışma grupları oluşturuyorum. Böylece sadece aynı çalışma grubundaki bilgisayarlar doğrudan birbirlerini görebiliyor. Tabi biraz işten anlayan bir insanın aşabileceği bir engel olmakla birlikte hiç yoktan iyi diyebiliriz. ;D
-
Sisteminizde bir domain yapısı var ise server 2003 / 2008 üzerinde paylaşılmış klasörler oluşturabilirsin. Daha sonra gerekli yetkilendirmeleri yaparak işi kolayca çözersin. Ama sizin bahsettiğinizi pfsense nin yapabileceğini sanmıyorum ben açıkçası. Bilgisayarlardaki paylaşımlara erişimi windows 7 kullanıyorsanız windows 7 üzerinde gelen firewall ile engelleyebilirsin. Windows xp dede olacaktı böyle bir ayar.
Domain yapısı yok ise Farklı çalışma gruplarıda işinizi görebilir.
-
Her ofise ayrı bir ev grubu tanımlayarak bu işi çözdüm sanırım.