Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Dsl hat Düştüğünde PPPoE Bağlantısının Otomatik Kurulması

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 4 Posters 2.9k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kankabir
      last edited by

Merhaba Arkadaşlar

Pf sense 2.0 kullanıyorum. Dsl bağlantımı PPPoe ile yapıyorum. Çok nadirede olsa bazen dsl  hat düşebiliyor. Hat düştüğünde pfsense pppoe bağlantısı tekrar kurmuyor. Dsl hat düştüğünde bunu otomatik kurabilecek bir parametre varmıdır ? PPPoe deki ayarları inceliyorum ama ilgili bir paremetre bulamadım.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        efabilism
        last edited by

bridge modda kullanıyorsan otomatik olarak kendisi yapıyor

• L
          lord2oo0
          last edited by

Bridge mod'da kullanıyorsan arkadaşımızın dediği gibi kendisi otomatik olarak bağlantıyı kuruyor. Kurmuyorsa sistem ile iligli bir problem olabilir. Bir de benim sana tavsiyem PPOE kullanan herkere genel tavsiye. Periyodik olarak modeme reset attırmalarıdır.

• K
            kankabir
            last edited by

elimdeki zyxel modem ile tekrar otomatik bağlantı kurmuyor. Ama farklı bir modemle denediğim zaman tekrar bağlantı kuruyor. zyxel modemi farklı bir yerde tekrar deneyecem sorun modemlemi ilgili yoksa benim sistemimlemi ilgili görmüş olacaz.

cevaplarınız için teşekkerler..

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

aynen belirttiğiniz gibi geçmişte de zyxel hw 662 serisi bir modem bağlantıdan düştüğünde yeniden bağlanmazken, linksys ve airties ile aynı sistemde otomatik bağlantı kuruluyordu.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.