Guide: pfsense på Ingate Firewall 1400


 • Har slängt ihop en simpel guide för installation av pfsense på ingate firewall 1400 (svenska brandväggar och voip-gateways).
  Detta är ett ganska ovanligt märke men verkar vara riktigt bra prylar (min har dessvärre ett trasigt nätagg men ett nytt är på väg till brevlådan.

  Steg1: Preppa usb-sticka med "USB Stick installer" eller bränn en skiva med "Live CD/Full installer".
  Steg2: Tillhandahåll en IDE-disk för att installera pfsense på..
  Steg3: Koppla in disken i en "surrogat-pc" för installering av pfsense. (Kom ihåg att koppla ur eventuella övriga diskar för säkerhets skull).


  Steg4: Boota upp surrogat-pcn från usb-stickan och tryck I för installation.


  Steg5: Ändra keymap till swedish.iso.kbd och acceptera.


  Steg6: Välj Quick / Easy install och tryck OK för att formatera disken och börja installationen. (Tänk återigen på att övriga diskar kan formateras).


  Steg7: När nästa val kommer väljer du < Embedded kernel (no vga console, keyboard > och sedan reboot och stäng av enheten.

  Steg8: Koppla nu in en nollmodemskabel till com-porten och använd putty för att ansluta. Du ska välja 19200 i baudrate. Boota upp maskinen och konfigurera bäst du vill pfsense identifierar nätverkskorten utan problem.


 • Verkar vara en trevlig liten enhet det där. Skulle helt klart vara intressant att installera pfsense på en, dock:

  • Vilket märke är det på de inbyggda nätverkskorten?
  • Hur är ljudnivån, möjlighet till utbyte av fläktar osv?
  • Hur mycket throughput skulle den klara av tror du?

  Edit: Slängde själv in Pfsense på en Nortel Contivity 1600 häromdagen: http://forum.pfsense.org/index.php/topic,46780.0.html