Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

5651 TIB yaması ve yapılabilecekler

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    1 Posts 1 Posters 2.3k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      emrullahcavusoglu
      last edited by

merhaba 5651 yasasına uygun loglama yapabilmek için bir çogunuzun  bildiği şekilde loglama işlemlerini yapıyorum. Bu konuda yapmak istdiğim farklı şeyler var ama komutlarla aram olmadığı için yapamıyorum. konunun özeti aşağıdadır.

dhcptibduzenle.sh dosyasının içeriği bildiğiniz üzere ip adresi başlangıç ve bitiş tarikleri ve mac adresini veriyor ben bu listenin satırlarının sonuna  client-hostname' ide yazdırmak istiyorum bunun için aşağıdaki komutun son kısmına yazacağım kod nedir

dhcp.awk

awk -f dhcp.awk  < /var/db/dhcpd.leases

/lease\ [0-9].[0-9].[0-9].[0-9]\ {/ {
      printf("%s\t\t", $2);
      }

/starts\ [^;]*;/ {
      sub(";", "", $4);
      printf("%s-%s\t\t", $3, $4);
      }

/ends\ [^;]*;/ {
      sub(";", "", $4);
      printf("%s-%s\t\t", $3, $4);
      }

/hardware\ ethernet\ [^;]*;/ {
      sub(";", "", $3);
      printf("%s\r\n", $3);
      }

ayrıyeten ben aynı anda hem standart tib için hemde client hostname li olan versiyonu aynı anda 2 farklı log dosyası olarak nasıl tutabilirim

benim aklıma gelen fikir dhcplistcronsmb.sh dosyasının içinde bulunan satıra

awk -f /sbin/YENIdhcptibduzenle.sh < /var/dhcpd/var/db/dhcpd.leases > ./dhcplog-$tarih.txt

diye bir satır eklesem client-hostaname yi düzenlediğim dhcptibduzenle.sh dosyasının bir kopyasını oluşturup YENIdhcptibduzenle.sh yazarsam sorunum çözülür diye düşünüyorum. bu konuda yardımcı olursanız. sevinirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • First post
        Last post
      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.