Layer7 container rule halts all traffic



  • From what I read on this forum many people are complaining that L7 blocks nothing.

    On my system all traffic (not vpn though) are blocked.

    I added an all pass Lan rule (tcp/udp) and selected the container under advanced options. The container is set to block torrent traffic. The moment I add this rule all is blocked.

    Many other posts report this to work so I'm suspecting something wrong on my side.

    I'm running pf 2.01

    It'd be great if I could get this working.



  • @MrsPotter:

    From what I read on this forum many people are complaining that L7 blocks nothing.

    On my system all traffic (not vpn though) are blocked.

    I added an all pass Lan rule (tcp/udp) and selected the container under advanced options. The container is set to block torrent traffic. The moment I add this rule all is blocked.

    Many other posts report this to work so I'm suspecting something wrong on my side.

    I'm running pf 2.01

    It'd be great if I could get this working.

    Hi, first of all congrats to u that u are able to block, can u share this how did u make it happen. This is how i had configured, please guide what next ti had to do to block this bittorrent.

    Regards,
    Prashant








  • @MrsPotter:

    From what I read on this forum many people are complaining that L7 blocks nothing.

    On my system all traffic (not vpn though) are blocked.

    I added an all pass Lan rule (tcp/udp) and selected the container under advanced options. The container is set to block torrent traffic. The moment I add this rule all is blocked.

    Many other posts report this to work so I'm suspecting something wrong on my side.

    I'm running pf 2.01

    It'd be great if I could get this working.

    Can u attach screen shot of ur firewall rule it will be easy to understand
    Thanks again



  • Ok it seems that you've successfully created a container.

    However, you still need to add an all pass rule to the firewall - under advanced - specify your L7 container.

    I've found that this halts all traffic.

    Strange - this must be a bug I think.


Log in to reply