Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

5651 kanun (TIB) Pf Sense RC2.0.1 log ayar sayfası (yeni dizayn)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    108 Posts 34 Posters 84.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • technicalT
      technical
      last edited by

kesinlike aktif olarak çalışan pfsense üzerinde deneme yapma önce sanal ortamlarda kur dene başarılı olursan öyle uygula.

Necati Selim GÜNER
      IT Technician

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • technicalT
        technical
        last edited by

Dizayn dosyalarına ulaşamayanlar için tekrar upload yaptım
        http://adf.ly/JvbYc

Necati Selim GÜNER
        IT Technician

• S
          savasbilgitek
          last edited by

değerli üstadlar bu yazılımla yeni tanıştım kurup çalıştırdım fakat bu 5651 yamasını bir türlü çalıştıramadım ne yaptıysam olmadı. sorun şu

/sbin/dhcplistcronsmb.sh

komutunu çalıştırdığımda command not found hatası alıyorum ne yaptıysam bu sorunu çözemedim
          ilginç olan bu dosyadaki dizileri satır satır çalıştırdığımda

tarih=date "+%Y%m%d-%H%M%S"
          bu satırda comman not found diyor. bu satırı silip
          /sbin/dhcplistcronsmb.sh
          komutunu çalıştırdığımda dosyayı oluşturuyor log dizinine ama tarih atmadan oluşturuyor. bu sorun neden kaynaklanabilir nerde hata yapıyorum üstadlar yardımcı olursa çok memnun olurum. saygılar.

bu arada pfsense 2.0.2 kurulu  samba pkg_add -r http://riksun.riken.go.jp/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8.1-release/Latest/samba34-smbclient.tbz  kurulu

• technicalT
            technical
            last edited by

sh dosyalarını ilgili alana atmamış olabilirsiniz lütfen yazılı açıklamaları dikkatlice okuyup dosyaları winscp ile ilgili alanlara kopyalayın.

Necati Selim GÜNER
            IT Technician

• S
              savasbilgitek
              last edited by

defalarca kontrol edip pf sens i tekrar kurdum ne yaptıysam olmadı. sh dosyalarını kök deki sbin in içine kopyalıyorum

videodada aynı şekilde anlatmış zaten

• technicalT
                technical
                last edited by

peki attığınız dosyaların modunu rwxr-xr-x (0755) olarak değiştirdiniz mi ?

Necati Selim GÜNER
                IT Technician

• A
                  alcan01
                  last edited by

@technical:

Arkadaşlar biraz üzerinde çalıştıktan sonra yeni versiyon için ayarlar sayfasını tekrar düzenledim ve sizinle paylaşmak istedim.

türkçe hatalar düzeltildi.

http://s2.dosya.tc/server6/5b3Ok1/pfsensetib_rc_2.0.1_Yeni.zip.html

yalnız şu sorunu Windows 7 tabanlı paylaşımlarda çözemedim eğer smb deki bu sorunu çözen varsa paylaşırsa sevinirim.

creating lame upcase table
                  creating lame lowcase table
                  Anonymous login successful
                  Domain=[WORKGROUP] OS=[Windows 7 Ultimate 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Ultimate 6.1]
                  tree connect failed: NT_STATUS_ACCESS_DENIED

üstad birde pfsense yi ayrı makinada windowsuz sadece pfssense makinası olarak çalıştıranar için.yani tarayıcıdan ulaşanlar için nasıl ayarlanır bir anlatırsan çok sevinirim.Teşekkürler.
                  Ve dhcp ile sabit ip dağıtıyorum mac filtre ile bu sorun teşkil ediyormu  ? web tarayıcı üzerinden nasıl ayarlarım bu log işini ? pf sense kendi harici makinasında işletim sistemsiz çalışıyor 80 gb hdd var

• technicalT
                    technical
                    last edited by

@alcan01:

üstad birde pfsense yi ayrı makinada windowsuz sadece pfssense makinası olarak çalıştıranar için.yani tarayıcıdan ulaşanlar için nasıl ayarlanır bir anlatırsan çok sevinirim.Teşekkürler.
                    Ve dhcp ile sabit ip dağıtıyorum mac filtre ile bu sorun teşkil ediyormu  ? web tarayıcı üzerinden nasıl ayarlarım bu log işini ? pf sense kendi harici makinasında işletim sistemsiz çalışıyor 80 gb hdd var

bu openssl ile yapılan loglamanın açıklaması (denemedim detay ve bilgiye sahip değilim)
                    http://www.syslogs.org/openssl-ile-5651-sayili-kanun-geregi-log-imzalamak/

bu daha yeni bir log alma dizaynı açıklamalar başlıkta mevcut denemeye vaktim olmadı.
                    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,59557.0.html

kolay gelsin.

Necati Selim GÜNER
                    IT Technician

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.