Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense 2.0.1 Physical to virtual (p2v)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    2 Posts 2 Posters 2.6k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sgtr
      last edited by

Merhaba Arkadaşlar,

İnternetten araştırdığım kadarıyla v2p (sanaldan fiziksele) taşıma söz konusu aşağıdaki linkteki gibi. Benim yapmak istediğim fiziksel olarak çalışan bir pfSense i sanala taşımak. Açıkçası benim için önemli olan squid access.log dosyası. Bu dosyayı yedek olarak kurdugum bir pfSense üzerine aktardıgımda son 4-5 günü gösteriyor. Benim istediğim tamamını nasıl aktarabilirim.

http://forum.pfsense.org/index.php?topic=26370.0

Saygılarımla,
      SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kronosmc
        last edited by

Bilgidiğim kadarı ile Squid için bir log rotasyonu verildi ise otomatik olarak geçmişi temizler. Kendi yapımdan örnek vereyim; Squid e ben 7 gün e kadar logu tut dedim o da doğal olarak sadece son 7 günün logunu tutuyor. Bunları da hergün için access.log, access.log.0 - 6 isimli dosyalarda saklıyor. Lightsquid kullanıyorsan orada herhangi bir süre sınırı yok ilk kurulduğu günden bu güne kadar olan bütün logları bulabilirsin. Ancak lightsquidte aktarım ne kadar sağlıklı olur deneyip görmek lazım.

Daha iyi anlaşması için ekran görüntüleri:

logs12.png
        logs12.png_thumb
        rotasyon.png
        rotasyon.png_thumb
        lightsquidlogloc.png
        lightsquidlogloc.png_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • First post
          Last post
        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.