PCI ethernet kartı sorunu



  • merhabalar,

    Bugün deneme amaçlı pfsense kurmaya çalıştım wan lan ethernet seçimine kadar sorunsuz kurulum gerçekleştirdim fakat wan ve lan için ethernet seçimine geldiğim sırada kurulumdan önce taktığım pci ethernet kartını pfsense 'in görmediğini farkettim. Ne yaptıysam hiçbir şekilde pci ethernet kartını görmedi. ethernet kartında herhangibi bir sorun yok makinaya windows kurup denedim sorunsuz çalışıyor fakat pfsense görmüyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Ethernet kartı marka/model/çipset: UpTech/SW-1000/RTL8169SC Gigabit
    Bilgisayar Konfigürasyon:
    İşlemci: Intel Quad Core Q8400
    Board: Asus P5k SE
    Disk: 500 GB Sata
    OnBoard Ethernet: Atheros L1 Gigabit Ethernet

    anladığım kadarıyla konfigürasyon pek sorun olmuyormuş ama ben yinede yazayım dedim.



  • **pfsense 1.2.3 sürümde  sorun  çıkabilir.

    sürümünüz  2.0  ise  problemsiz  çalışır.**



  • sürüm 2.0.1 :(



  • merhabalar,
    bugüne kadar ethernet kartını tanımama gibi bir durumla karşılaşmamakla birlikte, her yazılımın donanım desteği bir noktaya kadardır.
    hardware list için,
    http://www.freebsd.org/releases/8.1R/hardware.html#ETHERNET
    listede bulunan kartlardan birini almanız halinde sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
    ne alayım derseniz ?,
    kurumsal çözümlerde intel, ati tarafındaki ürünleri , tester çözümlerde tp-link 4$'lık realtek chipsetli kartları bile iş görebilmekte.
    Keyifli çalışmalar


Log in to reply