Sıfır kurulum pfSense-2.0.1-RELEASE nete çıkmıyor.



  • arkadaşlar 2  gündür  farklı  makinalarda pfSense-2.0.1-RELEASE-i386.iso  kuruyorum.nete çıkamıyorum

    önceden sıfır  kurulum  yaptığım  makinalarda  hiç bir  paket  yükelemeden ve bir ayar  yapmadan nete çıkıyordum (dhcp ve set interfaces ayarları hariç)

    2 gündür  gece  geç  saaate  kadar 2 sıfır makinada  kurulum  yapıyorum. set interfaces  ayarlarını yapıyorum. nete  çıkamıyorum.

    ancak notebook makinama  dns bölümüne elle  modemin ip adresini  yazarsam nete  çıkıyorum.

    Rules>lan kısmında yapmam gereken bir ayarmı var anlamadım.

    lan bölümündeki ilk  kuralın gateway  kısmında wan ı  seçersem düzeleceğinden eminim. ama  ilerde  kuracağım squid ,squidguard ,captive portal,lightsquid lerde bir  problem yaşarmıyım ???

    biraz  uzun  oldu ama demek  istediğimi  anlamışsınızdır  umarım.

    sabaha  dört  gözle  bekliyor  olacağım mesajlarınızı…



  • problemi  buldum.

    kurulum  sırasında wan ve lan  ethernet kabloları  takılı  olduğundan dolayı.

    pfsense ilk  kurulduğunda lan bacağına 192.168.1.1  atıyor.  kurulum  esnasında modem de 192.168.1.1  olarak  dağıttığından dolayı ,kurulumdaki  configürasyonlar nete çıkmamı  engelliyormuş.

    kurulumdan sonra lan bacağını 10.0.0.1  veya  172.16.1.1 olarak  değiştirsemde nete  çıkmıyordu.

    2 çözüm  buldum :)

    1- kurulum  esnasında ethernetlere  kablo  takmıcakmışım. :)
    2-kurulumdan önce modemin ip adresini 192.168.2.1 e çektim.ondan sonra  kurulum yaptım.;)

    sonuç: 2  gece boş  yere  ofsite yardırmışım. :(



  • Selam,

    Her yasanan sorunda biraz daha olgunlasıyor insan. Buna benzer durumlarda ben de kaldım. Çözümü ethernet assign ederken değiştirerek çözmüştüm. modeme bağlı etherneti lan diye tanıtıp switch e bağlı etherneti de wan diye tanımlarsan olacagı buymuş. Neyseki erken uyanmışsın. Birde aynı tip ethernetlerle kurulum yapınca bu gibi durumlarla karşılaşıyorsun. :))

    Kolaylıklar dilerim,
    SGTR


Log in to reply