NAT mı? WAN rule mU? ??? yardım
-
Herkeze kolay gelsin, arkadaşlar bir problem sunacağım, yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum,
Problemi ekteki resimde anlattım ve ayrıntı bir çizim gönderdim, bu çözüm ve önerileriniz, bağzı arkadaşlarada yardımcı olacaktır sanıyorum.
Sadece LAN-A tarafındaki pc-3 Lan-B tarafındaki pc-B ye ulaşsın, bunu nasıl mümkün kılarız??
-
merhaba lanA ve lanB olarak tanımlıyorum cevabını sen ordaki interface atamalarına göre uyarlarsın
firewall–> rule kısmına girip
lanA tabında iken enyukarıda olacak şekilde
lanA daki pc ipsi lanB deki pc ipsine bir rule yapıyorsun
lanB deki pc ipsi lanA daki pc ipsine bir rule yazarak sorunu çözersinkolay gelsin
-
Lan A (wan) tarıfında (pc-3) den Lan-b tarafına pc-b ye gitmek için web browser'a pc-b nin ip sinimi yazmalıyım?
tanımladığım kural aşşağıda ancak başarılı olamadım..
-
dostum iki tarafın alt ağ maskesi gördüğüm kadarıyla aynı dimi.
ikiside 255 255 255 0 olarak yazmışsın. bir problem yok değilmi.
wan kısmına gideceği ip ve gatewayi düzgün tanımlarsan mümkün.
-
merhabalar,
kullanmanız gereken yol, nat.
ancak yoldan önce belirlemeniz gerek nokta, b tarafında ulaşmak istediğiniz pc için hangi protokol ve portları kullanmak istediğinizi belirlemelisiniz.
öncelikle varsayılan nat yapılandırmasını tamamlayınız.
daha sonra geri bildirimde bulunduğunuzda, tekrar tartışalım.
keyifli çalışmalar -
Evet nat ile yailiyor ancak, pc 3 den diger networke ulasmak icin, diger taraftaki pclerin tjm ip lerini pafarkli portlar tamilayarak nat a dahil etmem gerekiyor, ama ben bunu degil, aynen vpngibi pc3 u diger networke dogrudan dahil etmem gerekli
-
tekrar merhaba,
Sadece LAN-A tarafındaki pc-3 Lan-B tarafındaki pc-B ye ulaşsın, bunu nasıl mümkün kılarız??
sorunuz bu olduğundan dolayı nat'ı önermiştim.
şuan ki sorunuz için, dediğiniz gibi vpn pptp ile direk erişim sağlatabilirsiniz, basitçe.
bunun haricinde şuan için farklı bir yönlendirme aklıma gelmiyor.
keyifli çalışmalar -
sanırım iki networkü haberleştirmek için routin table a networkleri manuel olarak eklemem gerekl, bunu pfsense de nasıl yaparım çözemedim?