Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense Proxy Server

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 4 Posters 5.3k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      geniusphp
      last edited by

Merhaba arkadaşlar

pfsense kurulumu vb işlemleri forum sayesinde rahatlıkla yaptım. Ben pfsenseyi sadece  muti-wan ve proxy server olarak kullanacam. Filtreleme yapmayacam. Busebeple sadece  squid paketini kurdum . Fakat yaptığım ayarlardan emin olamadım pfsenseyi bu şekilde sadece proxy olarak kullanmak mümkünmü. yani Squidguard ve  Lightsquid kurmayı düşümüyorum. Proxy serverın sağlıklı ve performanslı  çalışması için hangi ayarları yapmam gerekli. Kullanıcı bilgisayarları tarafında herhangi bir ayar yapmam gerekli midir ?

proxy server menüsünde ben sırayla

Alluser on Interface  = Seçili
      Transparent Proxy =Seçili
      Enabled Logging =Seçili
      Port = 3128

Custom Config = tcp_outgoing_address 127.0.0.1;   girili

Ayrıca  mutiwan ve proxynin aynı anda çalışması için forumda Cemx arkadaşın paylastığı tüm ayarları yaptım. Ama şöyle bir sorun yaşıyorum  1 hattı söktüğümde kullanıcılar  internete çıkamıyor. Sayfa görüntülenmiyor. 2. hat online olduğu halde trafik ordan akmıyor.

genel.JPG
      genel.JPG_thumb
      hata.JPG
      hata.JPG_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • yakarY
        yakar
        last edited by

@geniusphp:

Merhaba arkadaşlar

pfsense kurulumu vb işlemleri forum sayesinde rahatlıkla yaptım. Ben pfsenseyi sadece  muti-wan ve proxy server olarak kullanacam. Filtreleme yapmayacam. Busebeple sadece  squid paketini kurdum . Fakat yaptığım ayarlardan emin olamadım pfsenseyi bu şekilde sadece proxy olarak kullanmak mümkünmü. yani Squidguard ve  Lightsquid kurmayı düşümüyorum. Proxy serverın sağlıklı ve performanslı  çalışması için hangi ayarları yapmam gerekli. Kullanıcı bilgisayarları tarafında herhangi bir ayar yapmam gerekli midir ?

proxy server menüsünde ben sırayla

Alluser on Interface  = Seçili
        Transparent Proxy =Seçili
        Enabled Logging =Seçili
        Port = 3128

Custom Config = tcp_outgoing_address 127.0.0.1;   girili

Ayrıca  mutiwan ve proxynin aynı anda çalışması için forumda Cemx arkadaşın paylastığı tüm ayarları yaptım. Ama şöyle bir sorun yaşıyorum  1 hattı söktüğümde kullanıcılar  internete çıkamıyor. Sayfa görüntülenmiyor. 2. hat online olduğu halde trafik ordan akmıyor.

Ayarlarınızı ve Cemx'in paylaşım linkini belirtirseniz inceleyip daha net bilgi verelim.

Bilgi paylaştıkça artar!
        5651 sayılı kanun (güncel)
        pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• G
          geniusphp
          last edited by

Merhaba

Cemx arkadaşın anlatığı konu  http://forum.pfsense.org/index.php/topic,26793.0.html

ben ise proxyde sadece ekte verdiğim ayarları yaptım.filtreleme yapmayacağım için  squıd guardı  kurmadım.

31427.jpg
          31427.jpg_thumb

• S
            sgtr
            last edited by

Merhabalar,

Firewall wan ve lan kurallarınızıda gönderebilir misiniz? Belki orada bir yanlışlık olabilir düşüncesindeyim.

Sevgilerle,
            SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• G
              geniusphp
              last edited by

Merhaba yaptığım tüm ayarlar ek'te. proxy ayarlarımı ise yukarıdaki konua paylaşmıştım

Bu ayarlar ile 1. hattı kasıtlı çetiğimde, internete giremiyorum. Nasıl bir hata aldığım yine ekte gözüküyor. Sanki bu ayarlarla proxyde çalışmıyor.

iyi akşamlar…

genel.JPG
              genel.JPG_thumb
              hata.JPG_thumb
              hata.JPG
              nat.JPG_thumb
              nat.JPG

• technicalT
                technical
                last edited by

tcp_outgoing_address 127.0.0.1;
                sonundaki ";" ü silip tekrar deneyin.

ayrıca default gateway kesilirse

gateway kısmında LB kuralında bir hata olduğundan dolayı çıkamazsınız.

ayrıca gatewaylarda monitor ip leri boş geçin.

general setup kısmından DNS leri wan1 ve wan2 için ayrı ayrı el ile girin.

Necati Selim GÜNER
                IT Technician

• G
                  geniusphp
                  last edited by

";"  daha önce silmiştim.

general setup menüsünde DNS ler wan 1 ve wan2 için el ile girili.

LB kuralında nasıl bir hata var anlayamadım ?  Lb kuralında  Trigger Level _ member down seçili.  Bundan kaynaklı olabilir mi ?

Monitör ipleri silip tekrar deneyecem.

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.