Watchdog Timeout
-
Iyi günler..
pfSense 3-4 gün sorunsuz bir sekilde çalışıyordu. modemi bridge moda alana kadar
modemi bridge mode alıp gerekli ayarları yaptıktan sonra ( gece geç saatte tabiki ) sabah baktıgımda watchdog timeout hatası vermiş. gecen haftalarda da vermişti ama hdd şüphelenmiştim badsector olmasından hdd değiştirip yeni kurulum ve gerekli ayarları yaptım ve test için 3-4 gün çalıştı hersey normaldi modemi bridge mode alıp artık (0-6 saat çalışma süresi içinde) ne zaman watchdog timeout hatası verdi bilmiyorum.donanimdan şüpheleniyorum ve forumda okudugum anladıgım kadarda donanimdan bahsediyoarlar.. birde sizlerin fikirlerini alayım.p4 3.0 1 gb ram 20 GB hdd
intel 915 chipsetli marwell gbit (onboard) ve intel pro/1000 m dual pcı ethernet kartı var
marwell - Wan bacagı
intel 1 - lan
intel 2 - boş -
Bu hatayı kernel bazındamı alıyorsunuz. Loglara bakıp bilgi verirmisiniz? örneğin "kernel:/dc:watchdog timeout" veya "re0(realtek ethernekartı):/dc:watchdog timeout" veya "cpu0:/dc:watchdog timeout" vb bir hata olması gerekli.
-
Bu hatayı kernel bazındamı alıyorsunuz. Loglara bakıp bilgi verirmisiniz? örneğin "kernel:/dc:watchdog timeout" veya "re0(realtek ethernekartı):/dc:watchdog timeout" veya "cpu0:/dc:watchdog timeout" vb bir hata olması gerekli.
msk0:watchdog timeout
(msk0= marwell ethernet kartı ) -
(msk0= marwell ethernet kartı )Ethernet kartınızdaki donanımsal bir problem yüzünden gelen/giden verinin hdd veya ram'e yazma/okuma süresinde bir gecikme yaşamaktasınız. Bunun iki nedeni olabilir eğer ethernet kartınız onboad degil ise pci yuvasından bir problem olabilir(kart yuvadan oynamış olabilir). Diğer neden ise ethernet kartınız malesef iş göremez duruma gelmek üzeredir.
-
Yakın zamanda aynı problemi, ethernet kartını (realtek yerine intel) değiştirerek çözmüştük.
-
(msk0= marwell ethernet kartı )Ethernet kartınızdaki donanımsal bir problem yüzünden gelen/giden verinin hdd veya ram'e yazma/okuma süresinde bir gecikme yaşamaktasınız. Bunun iki nedeni olabilir eğer ethernet kartınız onboad degil ise pci yuvasından bir problem olabilir(kart yuvadan oynamış olabilir). Diğer neden ise ethernet kartınız malesef iş göremez duruma gelmek üzeredir.
onboard marvell vardı
dedigim gibi 1-6 saat içinde bu hatayı vermiş..
dün gece ise realtek pcı kart ile su anda 12. saatini doldurmakta zannedersem buyuk ihtimalle ethernet kartında var sorun ama benim anlamadıgım olay ise
modem bridge mode da değilken sorunsuz şekilde çalışıyor..
ama modemi bridge mode aldıgımda ve pppeo ayarlayıp belli bir süre sonra bu hatayı vermesi biraz düşündürüyor.. -
Selamlar…
(msk0= marwell ethernet kartı )Bu hata büyük ihtimalle sürücü probleminden kaynaklanıyor. İlgili kart için FreeBSD sürücülerini bulabilirseniz derleyip sisteme kurmayı deneyebilirsiniz. Benzer bir durumda sürücü derleme yapmış ve kartı çalıştırmıştık ancak performans korkunç derecede kötü olmuştu. Sinir bozucu bu süreçle uğraşmak yerine değiştirebiliyorsanız uyumlu bir ağ kartı kullanmanız sorunu çözecektir sanıyorum.
Saygılarımla…