Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Syslog-ng kurulum, problem

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 2 Posters 2.9k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      ahmet
      last edited by

Herkese merhaba,

Pfsense üzerinde çalışmaya yeni başlayan biri olarak loglarla ilgili bir sorum olacak.

İnternetten araştırdığım kadarıyla zorda olsa syslog-ng yi pfsense makine üzerine kurdum.

syslog-ng.conf dosyasında ve web arayüzde system log settings kısmında gerekli ayarları yaptım.

Şimdi logları aldığını makine üzerinde görebiliyorum ama web arayüzünde Status: System logs: Firewall altında filter kısmına herhangi bir ip yazdığımda hiçbir log gelmiyor.  Bu normal midir? Eğer normal ise web arayüzünden geçmişe dönük ip port raporlarını görme gibi bir şansımız var mı?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        efabilism
        last edited by

merhaba arayüzde default syslogd ait logları gösterir syslog-ng loglarını ordan default olarak göremezsin

• A
          ahmet
          last edited by

Öncelikle cevabınız için teşekkürler .

Peki ip-port raporlarını filterla geçmişe yönelik olarak gösteren bir yöntem var mıdır?

Eğer yoksa da benim aklıma başka bir makinede kiwi syslog txt olarak yazdığı logları ufak bi yazılımla  çekip listeleyen birşeyler yazmak geliyor… Ne önerirsiniz?

• E
            efabilism
            last edited by

merhaba ben syslog-ng loglarını konsoldan bakıyorum webden bakmak içinde bir çabam olmadı ama olursa güzel olur :) yazılım bilmedigim için ama yazılırsa çok güzel bencede

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.