Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Multi WAN Squid ve Privileged Users

Turkish
    3
    3
    2.1k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sgtr
      last edited by

Merhaba Arkadaşlar,

Açılan squid ve multi wan ile ilgili diğer yazılarda göremediğim için sizlere soruyorum. 2 wan ve 1 Lan squid (transparent) var. Load balance yok. Default gateway wan1. Belli kullanıcıların wan1 den değil wan2 den nete çıkmalaralarını istiyorum. Sormak istediğim bunu o kullanıcı için firewall > rules tan bir kural tanımlayarak yapabilirim. Benim yapmak istediğim ben az önce ki gibi bir kural oluşturdugumda squid teki control ve içeriği orada da aktif olur mu? Örn: Yasaklı sitelere erişimleri engellemiş olur muyum? Yazılarda gördüğüm kadarıyla squid > general da yazılan custom options taki kurallar genelde ethernet bazlı. Ben bunu kullanıcı bazlı yazabilir miyim?

Sevgilerle,
      SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        StrGt
        last edited by

Squid Lan'ı takip edecegi için filtrelemede bir sıkıntı cekecegini zannetmiyorum.. kullanıcı tanımlı ayarlarında da bir sıkıntı cıkmaz diye tahmin ediyorum..

• yakarY
          yakar
          last edited by

Firewall rule'da yaptığınız gibi squid'te de belirlediğiniz ip'lerin diğer WAN'dan çıkmasını tanımlamalısınız. Aksi halde sorun yaşarsınız. Çift WAN ve çift LAN şeklindeki tanımlamalarımız da squid'te de hangi WAN'dan çıkmaları gerektiğini belirtiyorum. Muhtemelen çift WAN ve tek LAN yapılarda da buna ihtiyaç olacaktır.

Bilgi paylaştıkça artar!
          5651 sayılı kanun (güncel)
          pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.