Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

2.0.1-RELEASE (i386) LigthSquid bir türlü çalıştıramadım…

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    10 Posts 7 Posters 3.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • 0
      0guzcan
      last edited by

Arkadaşlar yeniden makineyi kurdum, paketleri sildim yeniden kurdum. Ne yaptımsa bir türlü bu hatayı düzeltemedim. Bir çok dilde bir çok site gezdim. Cookie problemi dediler, browser problemi dediler yok yok yok…
      Belkide çok basit bir hata yapıyor, ufacık bir şeyi gözden kaçırıyorumdur. Yardım talep ediyorum. Saygıla...

Paketlerin kurulum sırası:
      Squid
      Squidguard
      Lightsquid

ALDIĞIM HATA.
      LigthSquid diagnostic.
      Error : report folder '/var/lightsquid/report' not contain any valid data! Please run lightparser.pl (and check 'report' folder content)
      Please check config file !
      Variable value
      $tplpatph /usr/local/www/lightsquid/tpl
      $templatename novopf
      $langpatph /usr/local/share/lightsquid/lang
      $langname eng
      $reportpath /var/lightsquid/report
      Access to '/var/lightsquid/report' folder yes
      $graphreport 1
      folder content:

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        gsezen
        last edited by

/var/lightsquid/report/
        /var/squid/log/
        ( report ve log klasörlerinin izinlerini 777 olarak değiştirmeyi denediniz mi ? )

chmod 777

• 0
          0guzcan
          last edited by

Evet onuda denemiştim. Sonuç yine aynı, malesef çalışmıyor. Biraz önce makineyi yeniden bir daha kurdum. İlginç. Makine ile bir ilgisi olabilir mi dicem ama çok saçma. Enteresan, çıkıp biraz dinlensem fena olmayacak :)

• O
            Onur
            last edited by

Merhaba Squid log açık olacak,
            transparan proxy kullanıyorsan bile Allow users on interface işaretli olacak..
            Sonrada Proxy Report altında Refresh sheduler değerini 10 min yapmalısınız. Sonrasında Refresh Full e 3-4 defa tıklayın :) çalıştığını göreceksiniz

Kolay gelsin

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

@Onur:

Merhaba Squid log açık olacak,
              transparan proxy kullanıyorsan bile Allow users on interface işaretli olacak..
              Sonrada Proxy Report altında Refresh sheduler değerini 10 min yapmalısınız. Sonrasında Refresh Full e 3-4 defa tıklayın :) çalıştığını göreceksiniz

Kolay gelsin

Sadece günde 1-2 defa bakacaksanız, refresh değerini 10min yapmaya gerek yok. 12 saat de yeterlidir.
              Refresh full'e de 3-4 defa basmaya gerek yok. 1 kez basın biraz bekleyin cpu kullanım grafiğinden takip edin, refresh ederken yükselir, bitince düşer. Düştüğünde raporlar hazır demektir.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• O
                Onur
                last edited by

merhaba 3-4 kere basın deme sebebim bazı browserlarda sıkıntı oluyor (Örn:ie9) o yüzden yanlış anlaşılmasın :)

• 0
                  0guzcan
                  last edited by

Arkadaşlar cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu söylediklerinizin hepsini yaptım ama netice alamadım.
                  Son olarak 1 gün dinlenip makineyi sıfırdan yeniden yapılandırdım. Sakin kafayla yapınca ne hikmetse çalıştı. Sanırım bir şeyi gözden kaçırmıştım, bulamamıştım.
                  Son kurulumdan sonra şu an çalışıyor.
                  Tekrar herkese teşekkürler.

• S
                    sinanc
                    last edited by

@0guzcan:

Arkadaşlar cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu söylediklerinizin hepsini yaptım ama netice alamadım.
                    Son olarak 1 gün dinlenip makineyi sıfırdan yeniden yapılandırdım. Sakin kafayla yapınca ne hikmetse çalıştı. Sanırım bir şeyi gözden kaçırmıştım, bulamamıştım.
                    Son kurulumdan sonra şu an çalışıyor.
                    Tekrar herkese teşekkürler.

browser danda kaynaklana bilir cacheleri temizle öyle dene derim

• S
                      sgtr
                      last edited by

Selamlar,

Buna benzer hatayı bende almıştım tabir uygunsa deliye dönmüştüm nerede ne hata yaptım şeklinde. Tuzsuzdeli'nin de dediği gibi 4-5 saniye kadar bekledim. Düşünür müsünüz loga yazacak herhangi bir kayıt yokken olup bitmemiş birşeyin logunu nasıl görebiliriz. Bu gibi durumda acele etmemek ve birkaç siteye giriş yaptıktan sonra en güzel sonuç çıkacagı kanaatindeyim.

Sevgilerle,
                      SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• T
                        tunga76
                        last edited by

selam
                        SGTR arkadaşımında dediği gibi. zatan uyarıda report klasorü herhangi bir data içermiyor diye uyarı veriyor. yani hiç internete girilmediği için data yok. ilk kurulamda zaten direct çalıştırdığınız zaman bu uyarıyı her zaman alacaksınız.

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.