Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Captive Portal Access Point Ayarı

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    21 Posts 8 Posters 12.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      eXcitinG
      last edited by

@StrGt:

@tuzsuzdeli:

@StrGt:

**yanlış anlamadıysam kusura bakmayın..
      zannedersem mekan yurt tarzı gibi bir yer mi ?

siz kullanıcı bazlı hız sınırlaması yapmayı planlıyorsunuz ama 1 kullanıcıyı 3 kişi paylaşıyor dogrumdur?
      şahsi olarak ben kullanıcı sınırlamazdım biraz işleri yokuşa sürmek gibi birsey olur.
      ben Traffic Shaper da limiter kural oluşturup bütün kullanıcılara eşit bir hız saglamayı tercih ederim.**

Ama bu da verimsiz olur. Kullanıcı başına 1mb gibi çok düşük bir hız verse, hat bomboşken bile sadece 1mb kullanıp hattı tam kapasite kullanamayacak.

Bence TS ile web trafiği yüksek önceliğe ve diğer tüm trafik düşük önceliğe ayarlanabilir, akabinde de örneğin videolar ve http downloadlar gibi bağlantıyı boğan trafiğe limiter ile hız limitleri konarak konfigüre edilebilir.

evet dogru diyorsunuz..
      pfsense demi baska birseydemi tam emin değilim ama hat yogunluguna göre hız belirleme gibi birseyler okumustum..
      misal dsl hattınız %80 yogunlukta kullanılıyor.. kullanıcı hızı ise 1 mb indirgeniliyor.
      eger dsl hattınız yogun değil ise.. kullanıcı hızı otomatikmak 3 mb yükseliyor..
      bunun gibi birsey ayarlansa arkadaşın istedigi tam bunun gibi birsey galiba.

not: burdaki rakamlar ornektir.

evet aynen böyle birşey istiyorum nasıl yapabiliriz bilen arkadaşlardan yardımcı olabilirler mi..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • First post
        Last post
      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.