Mini-itx Jetway anakart Kurulum Sorunu Hk.



  • Merhabalar,

    Jetway mini-itx bir anakarta pfSense 2.01 kurmaya çalışırken ekteki gibi bir hata alıyorum. Bunu daha önce deneyimleyen var mıdır?

    Sevgilerle,
    SGTR
    ![Jetway Mount Error_1.png](/public/imported_attachments/1/Jetway Mount Error_1.png)
    ![Jetway Mount Error_1.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Jetway Mount Error_1.png_thumb)



  • Merhabalar,
    Bios 'tan usb ayarlarında değişik kombinasyonlar dener misiniz? Muhtemelen sorun düzelecektir.



  • Selamlar,

    1- Bu hatayı kurulum yaparken mi? Yoksa kurulum bittikten sonra mı alıyorsunuz?
    2- Kurulumu nasıl yapıyorsunuz?

    Saygılarımla…
    Harun ŞEKER



  • Biostan usb controller disable ettim. Ve sonrada factory defaults yaptım. İlk kurulumda da buna benzer bir hata mesajı vermişti. Sonra bende diski alıp başka bir pc üzerinde kurulum yaptım. Sonra kendi kasasına koydugumda bu hata mesajını verdi. Sanırım birşeyleri atlıyorum.



  • @SGTR:

    Biostan usb controller disable ettim. Ve sonrada factory defaults yaptım. İlk kurulumda da buna benzer bir hata mesajı vermişti. Sonra bende diski alıp başka bir pc üzerinde kurulum yaptım. Sonra kendi kasasına koydugumda bu hata mesajını verdi. Sanırım birşeyleri atlıyorum.

    bir zamanlar usb den kurulum için kurcalamıştım..ama halledememiştim
    usbden kurulum yaparken tam emin değilim ama buna benzer hata veriyordu.
    inanırmısınız az once usb'den boot için ugrasıyordum artık belli bir saaten sonra ugrasılmıyor az önce usb bellegi bir kenarı salladım..



  • Çok yakın bir zamanda forumdaki yazılardan birinde görmüştüm usb den kurulum güncellendi şeklinde diye. O linki bulamadım. Bilen var mıdır?



  • Selamlar…

    @SGTR:

    Biostan usb controller disable ettim. Ve sonrada factory defaults yaptım. İlk kurulumda da buna benzer bir hata mesajı vermişti. Sonra bende diski alıp başka bir pc üzerinde kurulum yaptım. Sonra kendi kasasına koydugumda bu hata mesajını verdi. Sanırım birşeyleri atlıyorum.

    Kurulum yaptığınız bilgisayarda bu disk ad14 olarak isimlendirilmiş. Şu an sistem kendisini ad14 olarak sisteme bağlı bulunan diskten açmaya çalışıyor ancak şu an takmış olduğunuz sistemdeki disk adı ad14 değil. Bu nedenle sistem nereden açılmaya devam edeceğini bilemiyor…

    Bu hata ekranında ? yazın ve enter tuşuna basın. Sistemde var olan disk aygıtları listelenecektir. Buradan bakarak doğru disk adını bulmanız gerekiyor. Benim tahminin ad0s1a gibi bir isim olacaktır. En kötü ihtimalle bir kaç denemede bulursunuz diye tahmin ediyorum... Neyse.. Doğru disk adını bulduğunuzda aşağıdaki gibi bir komut girerek sistemin nereden açılacağını söylemelisiniz....

    ufs:ad0s1a

    Bu komutun arıdından sistem normal açılmaya devam edecektir. Ancak her açılışta bu sorunu yaşamak istemiyorsanız fstab dosyasını uygun şekilde düzenlemeniz gerekir...

    Saygılarımla...
    Harun ŞEKER



  • Merhabalar Tekrar,

    Öncelikle yardımlarınız ve fikirleriniz için sizlere teşekkür ederim. Harun bey söylemiş olduğunuz adımları takip ederek listede diskleri göremedim. Bir diğer konuda fstab a nereden müdahale edebiliyoruz mountroot ekranındayken shell gelmedi. Bende bios pilini söktükten sonra factory defaults yaptım tekrar. İlk kurulumu usb cdrom ile yapmaya çalışmıştım. Sonradan sata bir cd/dvd sürücü takıp denedim kurulumumu sorunsuz bir şekilde tamamlayabildim. Anlamadığım usb cd/dvd sürücüsünden kaynaklanıp kaynaklanmadığı. Ola ki böyle bir şey başınıza gelirse cd/dvd sürücüsünü değiştirip denemekte fayda vardır düşüncesindeyim.

    Sevgilerle,
    SGTR


Log in to reply