Hotspot giriş sayfasındaki url'yi tıklanabilir yapma
-
Aşağıdaki web adresi hotspot giriş sayfasında tıklanabilir nasıl yapabilirim? Bir de captive portal'dan yapılan bir ayarla sadece bu siteye giriş nasıl sağlayabilirim. Ya da başka bir servis kullanarak sadece bu sayfaya giriş yapmak istiyorum.
# XXXXX Hotspot Systems ## http://xxxxxxxx.com/" ### Sisteme giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifrenizi girin: <form method="post" action="$PORTAL_ACTION$" style="text-align: center;"> <a>Kullanıcı Adı:</a> <a>Şifre:</a> </form>
-
Bir de bu bilgisayarın alması için DHCP'den google'un olsun ya da başka bir DNS olsun girince hotspot sayfası gelmiyor. Ancak DNS olarak pfsense'nin DNS'i olunca hotspot kullanıcı giriş sayfası geliyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Yani kişi zaten bilgisayar üzerinde kendi değiştirmisse bile sayfa gelmiyor.
-
allow hostnames e domain eklediginiz zaman o domainlere erişim saglaya bilirsiniz eger istediniz bu ise..
-
Dediğiniz yerden ekleme yaptım, bazen giriyor bazen girmiyor adrese. Bunların hepsini geçtim şu bilgisayarın üzerinden DNS değiştirince hotspot karşılama sayfası nasıl gelmesini sağlarız. Bunun için kaynak da bulamadım internetten.
-
sanırım öyle bir imkan yok.
-
İmkansız olayı aşmanın bir çaresi var mı? Bilgisayar üzerinde DNS değiştirildiği halde hotspot kullanıcı giriş ekranı gelsin istiyorum.
-
Link'i tıklanabilir yaptım şimdi bu link'e tıklayan kişi bu belirttiğim sayfaya girsin Captive Portal aktifken.
-
İmkansız olayı aşmanın bir çaresi var mı? Bilgisayar üzerinde DNS değiştirildiği halde hotspot kullanıcı giriş ekranı gelsin istiyorum.
İç networkten gelen tüm dns trafiğini pfsense makinesine yönlendirmeyi bir deneyin derim.
-
DNS trafiği UDP 53 portu üzerinden gelir, bunu dikkate alarak çözüm üretilebilir, denemek lazım..
-
Buna benzer bir sorun (hotspot ve internete girememe) için bir müşterim yurtdışına gidip kaldıgı otelin hotspotlarına bağlanmasına rağmen internete çıkamamış beni aramıştı hatta 5 günlük bir konu bu da. Ne zaman ki WLan dns bilgisini otomatiğe aldı ondan sonra internete girebilmişti.
Tüm bu söylenenlere uygun olarak şöyle birşey mümkün müdür; pfSense üzerinde alias tanımlamaları yapabiliyoruz değil mi? Genelde kullanılan dns ip adresleri neler di; gugıl ve open dns. Biz onların ip adreslerini alias olarak tanıladığımızda pfSense üzerinde bu işe yarar bir çözüm olur mu?
Sevgilerle,
SGTR -
Bir de bu bilgisayarın alması için DHCP'den google'un olsun ya da başka bir DNS olsun girince hotspot sayfası gelmiyor. Ancak DNS olarak pfsense'nin DNS'i olunca hotspot kullanıcı giriş sayfası geliyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Yani kişi zaten bilgisayar üzerinde kendi değiştirmisse bile sayfa gelmiyor.
Genel işleyiş bakımından pfSense, istemcilerin DNS sunucu olmak zorundadır. Bunun dışında belirli sunucular izinli olarak gösterilerek bu sunucular üzerinden isim çözmeye izin verilebilir. Bunun dışında UDP/TCP 53 portuna izin verilerek istemcilerin canlarının istedikleri gibi isim çözmesine izin verilebilir. Ancak bu durum içerideki istemcilerin DNS tünel gibi yöntemlerle canlarının istediği gibi Captive Portalı atlatabilmelerine neden olur. Bu nedenle doğrudan DNS protokolüne LAN -> any şeklinde izin vermek iyi bir fikir değildir. Güvenlik sorunlarına neden olabilir…
-
Buna benzer bir sorun (hotspot ve internete girememe) için bir müşterim yurtdışına gidip kaldıgı otelin hotspotlarına bağlanmasına rağmen internete çıkamamış beni aramıştı hatta 5 günlük bir konu bu da. Ne zaman ki WLan dns bilgisini otomatiğe aldı ondan sonra internete girebilmişti.
Tüm bu söylenenlere uygun olarak şöyle birşey mümkün müdür; pfSense üzerinde alias tanımlamaları yapabiliyoruz değil mi? Genelde kullanılan dns ip adresleri neler di; gugıl ve open dns. Biz onların ip adreslerini alias olarak tanıladığımızda pfSense üzerinde bu işe yarar bir çözüm olur mu?
Sevgilerle,
SGTREğer CaptivePortal kullanılıyor ise Allowed Ip Addresses kısmına bilindik DNS'leri girerek de çözüm üretebilirsiniz. Firewall rule olarak girdiğiniz de CaptivePortal'a takıldığı için yine de çıkamayacaktır diye düşünüyorum, denemek gerekir..