Pfsense Sıfırdan Kurulum Yardımcı olacak ardaşların yardımını bekliyorum
-
Formu araştırdıkdan sonra programın işimi göreciğine kanağat getirdim gerekli alt yapımıda hazırladım fakat yeni oldugum için hard disk e kurulum aşamasından sonra tıkandım kaldım sizlerden yardım bekliyorum
3 adet internetim mevcut 8+16+16=40
1adet pc topladım
işletmemde yaklaşık 50pc var kimi kablosuz kimi kablolu
net üzerinden başka bi şehirde mail serverim ve ticari yazılım için serverim var
3 adet adsl hattımı hızlandırma hemde kompa durumunda diğer 2 si devam edecek şekilde ayarlamak istiyorum
+18 siteler kumar bahir ve faceboom sitelerini yasaklamak istiyorum
işletmeye gelen misafirler icin bi kullanıcı penceresi istiyorum mesala tc kimlik numaranız
log kayıtlarını tutmak istiyorum
bu cash muhabbeti mesala microsft upload eset güncellemeleri
bankacılık işlemleri cok sık kullanımakda bi aksilik yasamak istemıyorumyardımcı olacak arkaşlardan haber bekliyorum
-
Şuan Hardisk e kurulumu yaptım pfSense 2.0.1-RELEASE-pfSense (i386)
(en stabil versiyon hangisi ?)
rl0 LAN 192.168.0.1 DhPC acık 192.168.0.101-192.168.0.199
lr1 Wan 192.168.7.2 Dhpc kapalı Modem ip 192.168.7.1
lr2 Opt1 192.168.8.2 Dhpc kapalı Modem ip 192.168.8.1
lr3 Opt2 192.168.9.2 Dhpc kapalı Modem ip 192.168.9.1load blance olayını yapamadım sadece 1 wan dan bağlanıp squit ve squitguard i kurdum fakat squitguard da defult dan deny allow menüsü yok defult ana başlığı yok bende :D
-
yardımcı olacak bı arkadas yokmu
-
Selam,
Load balance ile ilgili detaylı bilgiyi http://forum.pfsense.org/index.php/topic,43196.msg223447.html#msg223447 buradam edinebilirsin. Squidguard ile de o menüler gelmiyorsa ya kurulumunuzdaki paket tam olarak kurulmamış olabilir ya da browser sorunu olabilir (büyük bir ihtimalle).
Sevgilerle,
SGTR -
cevap için teşekkür ederim hocam benım sıkıntım bu formu bastan sona 10 kez okumam örneğin facebook engelleme olayı 10 kişi 10 farklı sekılde yapmıs kafam döndü herşey birbirine girdi
verdğin linki iceledim fakat load balance ile sqiud ve sqiudguard ı kurabılıryormuyum 2.0.1 versiyonuna
menulerın farklı olması sanrım tum dokumanlar 1.2.3 ıle yapılmıs bendekı surum 2.0.1 genel olarak cogu baslık ve menulerın ya yererı farklı yada ısımlerı mesala proxy fılterde default dıyorsunuz bende default yerıne commonacl var gıbı -
Selam tekrar,
Facebook için firewall > Alias seçeneğine gelip yeni bir alias buna da network seçeceksin. Sonra da aşağıdaki ip adreslerini tanımlayacaksın. Sonraki aşama ise Firewall > Rules > Lan sekmesine gideceksin. Orada yeni bir kural ekleyip source olarak geneli de alabilirsin ya da belirli bir ip aralıgına da block kuralı olusturacaksın. Şunu unutmamakta fayda var kurallar yukarıdan aşağıya dogru uygulanır. Bu sebeple genele deny yaparsan yeni bir kural olusturup izin vermek istediğin ip aralıgı tanımlayıp allow dedikten sonra bu kuralın üstüne taşımalısın. Şu anda bende en güzel bu yöntem etkili oldu. Seninde işini göreceğine inanıyorum.
Load balance kurulumu ve ayarını yaptıktan sonra Squid te custom options kısmına tcp_outgoing_address 127.0.0.1 eklemelisin.
Sevgilerle,
SGTR
-
aslında sorunuz cevaplarını forumdaki "pfSense'in ABC'si - İlk başlayacaklar için kullanım kılavuzu" başlığı altındaki linkde bulabilirsiniz.