Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense Sıfırdan Kurulum Yardımcı olacak ardaşların yardımını bekliyorum

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 3 Posters 3.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • R
      r-dogan
      last edited by

Formu araştırdıkdan sonra programın işimi göreciğine kanağat getirdim gerekli alt yapımıda hazırladım fakat yeni oldugum için hard disk e kurulum aşamasından sonra tıkandım kaldım sizlerden yardım bekliyorum

3 adet internetim mevcut 8+16+16=40
      1adet pc topladım
      işletmemde yaklaşık 50pc var kimi kablosuz kimi kablolu
      net üzerinden başka bi şehirde mail serverim ve ticari yazılım için serverim var
      3 adet adsl hattımı hızlandırma hemde kompa durumunda diğer 2 si devam edecek şekilde ayarlamak istiyorum
      +18 siteler kumar bahir ve faceboom sitelerini yasaklamak istiyorum
      işletmeye gelen misafirler icin bi kullanıcı penceresi istiyorum mesala tc kimlik numaranız
      log kayıtlarını tutmak istiyorum
      bu cash muhabbeti mesala microsft upload eset güncellemeleri
      bankacılık işlemleri cok sık kullanımakda bi aksilik yasamak istemıyorum

yardımcı olacak arkaşlardan haber bekliyorum

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • R
        r-dogan
        last edited by

Şuan Hardisk e kurulumu yaptım pfSense 2.0.1-RELEASE-pfSense (i386)
        (en stabil versiyon hangisi ?)
        rl0 LAN 192.168.0.1  DhPC acık 192.168.0.101-192.168.0.199
        lr1 Wan 192.168.7.2 Dhpc kapalı Modem ip 192.168.7.1
        lr2 Opt1 192.168.8.2 Dhpc kapalı Modem ip 192.168.8.1
        lr3 Opt2 192.168.9.2 Dhpc kapalı Modem ip 192.168.9.1

load blance olayını yapamadım sadece 1 wan dan bağlanıp squit ve squitguard i kurdum fakat squitguard da defult dan deny allow  menüsü yok defult ana başlığı yok bende :D

• R
          r-dogan
          last edited by

yardımcı olacak bı arkadas yokmu

• S
            sgtr
            last edited by

Selam,

Load balance ile ilgili detaylı bilgiyi http://forum.pfsense.org/index.php/topic,43196.msg223447.html#msg223447 buradam edinebilirsin. Squidguard ile de o menüler gelmiyorsa ya kurulumunuzdaki paket tam olarak kurulmamış olabilir ya da browser sorunu olabilir (büyük bir ihtimalle).

Sevgilerle,
            SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• R
              r-dogan
              last edited by

cevap için teşekkür ederim  hocam benım sıkıntım bu formu bastan sona 10 kez okumam örneğin facebook engelleme olayı 10 kişi 10 farklı sekılde yapmıs kafam döndü herşey birbirine girdi
              verdğin linki iceledim fakat load balance ile sqiud ve sqiudguard ı kurabılıryormuyum 2.0.1 versiyonuna
              menulerın farklı olması sanrım tum dokumanlar 1.2.3 ıle yapılmıs bendekı surum 2.0.1 genel olarak cogu baslık  ve menulerın ya yererı farklı yada ısımlerı mesala proxy fılterde default dıyorsunuz bende default yerıne commonacl var gıbı

• S
                sgtr
                last edited by

Selam tekrar,

Facebook için firewall > Alias seçeneğine gelip yeni bir alias buna da network seçeceksin. Sonra da aşağıdaki ip adreslerini tanımlayacaksın. Sonraki aşama ise Firewall > Rules > Lan sekmesine gideceksin. Orada yeni bir kural ekleyip source olarak geneli de alabilirsin ya da belirli bir ip aralıgına da block kuralı olusturacaksın. Şunu unutmamakta fayda var kurallar yukarıdan aşağıya dogru uygulanır. Bu sebeple genele deny yaparsan yeni bir kural olusturup izin vermek istediğin ip aralıgı tanımlayıp allow dedikten sonra bu kuralın üstüne taşımalısın. Şu anda bende en güzel bu yöntem etkili oldu. Seninde işini göreceğine inanıyorum.

Load balance kurulumu ve ayarını yaptıktan sonra Squid te custom options kısmına tcp_outgoing_address 127.0.0.1 eklemelisin.

Sevgilerle,
                SGTR

facebook_ip_range.png_thumb
                facebook_ip_range.png

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• T
                  tacim
                  last edited by

aslında sorunuz cevaplarını forumdaki "pfSense'in ABC'si - İlk başlayacaklar için kullanım kılavuzu" başlığı altındaki linkde bulabilirsiniz.

Kayaları delen damlaların büyüklüğü değil sürekliliğidir…

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.