Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

Dmz(opt1) lan networke erişim

Turkish
    5
    14
    4039
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V
      verbum last edited by

Merhaba arkadaşlar yapımı kısaca anlatayım

192.168.3.0/24 DMZ
      192.168.0.0/24 LAN
      192.168.2.0/24 WAN

Ben lan ile dmz konuşturmak istiyorum lan daki pc den dmz deki sunuculara ping atamıyorum şuan vede dmz de bulunan terminal sunucu ile landa ki pclere erişemiyorum.

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • V
        verbum last edited by

arkadaşlar lutfen yardım.

• S
          sgtr last edited by

Selam,

Yapman gereken sadece Firewall - rules menusunden opt1 sekmesinde kural ekleyeceksin. aynı şekilde lan sekmesine gelip bir kural da buraya ekleyeceksin hangi port ya da portlara buradan aralığını belirleyeceksin.

Sevgilerle,
          SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• V
            verbum last edited by

merhaba sgrt şimdi sanırım bi yanlışımmı var çıldırttı beni yardım edersen sevinirim

pfsense 2.0.1 sürümünü kullanmaktayım sguid ve sguidguard kurulu yukarıda da bahsettıgım gıbı fw rule lardan opt1(dmz) den lan networke erişim için ping atabilmek için kuralım şudur
            ID Proto Source Port Destination Port Gateway Queue Schedule Description

ICMP DMZ net * 192.168.0.248 * WANGW none                     deneme

lan tarafında ise

ICMP LAN net * 192.168.3.0/24 * WANGW none   deneme3

yani ne yaptımsa birtürlü lan dan dmz , dmz den d lan ping atamadım.

• V
              verbum last edited by

yardım lutfen..

• S
                sgtr last edited by

Bu yapmış oldugunu kural ile nşa olması gerekli. Diğer faktörlerden (Ulaşılacak olan Server/bilgisayar(lar)ın gw adresi farklı olabilir, İşletim sistemi içindeki firewall etkin ise buna izin vermeyebilir, antivirus var ise bu da) engel olabilir düşüncesindeyim.

Yukarıdakileri gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Sevgilerle,
                SGTR

• V
                  verbum last edited by

merhaba cevabınız için teşekkurler dmz de bulunan pclerin default gatewayleri 192.168.3.1 , landa bunulann pclerin ise 192.168.0.1 yani durumu bende çözemedim , şöyle tekrardan toparlamak gerekirse

192.168.3.0/24 DMZ
                  192.168.0.0/24 LAN
                  192.168.2.0/24 WAN

kısacası lan ve dmz konuşturabilmek için rule tanımlamalarını tarif edebilirmisiniz.

• S
                    sgtr last edited by

Aynı kuralı birde gateway seçmeden yapabilir misiniz?

• S
                      sgtr last edited by

@verbum:

merhaba sgrt şimdi sanırım bi yanlışımmı var çıldırttı beni yardım edersen sevinirim

pfsense 2.0.1 sürümünü kullanmaktayım sguid ve sguidguard kurulu yukarıda da bahsettıgım gıbı fw rule lardan opt1(dmz) den lan networke erişim için ping atabilmek için kuralım şudur

ICMP DMZ net * 192.168.0.248 * WANGW none                     deneme

lan tarafında ise

ICMP LAN net * 192.168.3.0/24 * WANGW none   deneme3

yani ne yaptımsa birtürlü lan dan dmz , dmz den d lan ping atamadım.

Yukarıdada gördüğünüz gibi kaynağı ve hedefi DMZ olan bir işlemi WAN üzerinden ulaştırmaya çalışıyorsunuz.

• V
                        verbum last edited by

aslına bakarsanız bu denemelerimden biriydi :) yani her yolu denemiştim buda biraz saçma olmasına ragmen denemelerimden biriydi , o nedenle öyle kalmış.Hocam birde şunu sormak istiyorum lan ve dmz interfaceler içerisinde gateway tanımalaması yapmalımıyım.2.0.1 de add to gw gibi bir yer sözkonusu oraya gw girmelimiyim ve girilecekse gw olarak ne tanımlamalıyım.

• B
                          bilalbird last edited by

bu sorun bende de var Lan ile DMZ yi haberleştiremiyoruz maalesef.

• tuzsuzdeli
                            tuzsuzdeli last edited by

Çok enteresan.
                            Networklerarası iletişim sadece bir firewall kuralı yaınca oluyor halbuki.
                            Birşeyi atlıyorsunuz ama nereyi atlıyorsunuz bilmiyorum.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• I
                              iamcool last edited by

bu olay için örnek birer rules yazabilirmisiniz? LAN ve DMZ tarafları için…

• tuzsuzdeli
                                tuzsuzdeli last edited by

Dmz networkune şunu yazsanız

TCP/UDP  * * *             izinli portlar * none           Dmz uzerinden gelenlere acik portlar

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
                                  Last post